Jelenlegi hely

A szlovén kultúra havának megnyitója a Jókai Színházban


A Színházi szomszédolás programsorozat keretein belül, a február a szlovén kultúra hava, melynek rendhagyó megnyitójára pénteken került sor. Előbb említett, nem rendhagyó voltára két ok is utal: délután üzletemberek találkozójának adott helyett a Vigadó, melyet (a korábbiaktól eltérő időpontban) délután fél 5-kor az esemény sajtótájékoztatója, és egyben a szlovén hónap megnyitója követett.

Darja Bavdaž Kuret, Fekete Péter, Domokos László

Ebben az évadban ötödik alkalommal köszönthette a teátrum igazgatója a színházi kultúra iránt érdeklődőket: Fekete Péter röviden ismertette a színház szlovén kultúrához kapcsolódó repertoárját, majd a világhírű építész, Jože Plečnik fotókiállítására hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Fekete Péter, Domokos László, Darja Bavdaž Kuret

Darja Bavdaž Kuret, a Szlovén Köztársaság nagykövete, a következőképp fogalmazott: „Nekünk, szomszédos közép-európai nemzeteknek sok mondanivalónk van egymásnak, és sokat tanulhatunk egymástól és egymásról. Hiszek abban, hogy a színházi együttműködés tovább erősíti a köztünk lévő kapcsolatokat, és a nemzetközi évad során a magyar színházlátogató közönség jobban megismeri Szlovéniát és a szlovén kultúrát.”

Domokos László 

Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, kiemelt jelentőségűnek tulajdonította a magyar-szlovén gazdasági fórumot és üzletember-találkozót, és mindenkit arra ösztönzött, hogy a Jókai Színház programsorozata által minél behatóbban ismerkedjen meg a szomszédos Szlovénia kultúrájával.

Image

A sajtótájékoztatót közönségtalálkozó követte, melyen Gállos Orsolya fordító közreműködésével, Merő Béla beszélgetett a Hallstatt írójával, Drago Jančarral.

Képelőhívás. Drago Jančar író és dr. Merő Béla rendező

Ezután került sor a már sokat emlegetett darab premierjére, melyet nagyszabású, a szlovén gasztronómiát reprezentáló állófogadás követett, a Békés Megyei Culinary Team jóvoltából.
 

Mészáros Csilla - Sz. Kovács Viktória

Fotók: ATEAM/Nyári A.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 Magyar Teátrum színházi hírek

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017. december
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+