Jelenlegi hely

A világ a szabadság – a tárna a valóság


Az olvasópróbával elindult a társulat a Hallstatt című dráma bemutatójához vezető göröngyös úton
Merő Béla rendező szokásához híven precíz darabelemzéssel indította Hallstatt című dráma olvasópróbáját. Drago Jancar világhírű szlovén író, művének helyszínét egy gyönyörű nyugat ausztriai kisvárosba helyezte, amely híres sóbányányiról, valamint a kelta kor nyomait viselő úgynevezett Hallstatti kultúráról.

 

A történetben szereplő Habilis professzor itt kutat annak reményében, hogy a Hallstatti kultúrához kapcsolódó újabb régészeti felfedezésekkel szolgálja az emberiséget és segítse elő saját karrierjét. A szűkebben vett helyszín egy tárna, ahol sosincs nappal csak a „régészet hosszú éjszakája”. Ide érkezik meg Honza a csavargó, aki mind zavarba ejtőbb kérdésekkel tesz fel a professzornak és munkatársainak.

Merő Béla

A mű érdekessége, hogy az író saját magát is beleírta, és időről időre utalások formájában megjelenik a darabban, sőt az szereplők számára akár világossá is válhat, hogy ők tulajdonképpen egy színdarab szereplői. Ennek értelmezését azonban majd bízzuk a közönségre.

Image

Ami biztos, Habilis professzort Jancsik Ferenc, a csavargót Czitor Attila alakítja a Stúdiószínházban bemutatásra kerülő furcsa hangulatú drámában. A professzor munkatársait Paczuk Gabi, Vígh Zsuzsanna, és Tarsoly Kriszta formálják meg.

Paczuk Gabi és Vígh Zsuzsanna

A Mira János tervezte díszlet a valódi ásatási helyszínt és a kinti napfényes világot egyaránt képes lesz megmutatni, a jelmezeket pedig még ez után fogják véglegesíteni, de színorgiára senki se számítson.

Jancsik Ferenc

Szürkék lesznek, mint egy ködös téli reggel. A februári hónap a szlovén kultúra bemutatásának jegyében köszönt ránk. Február 12-én megmutatkozik, milyen szívek dobognak a csontok között, Jancar szür(ke)reális világában.

Tarsoly Krisztina

Fotók: ATEAM/NyáriA.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+