Jelenlegi hely

Az öreg hölgy mindent vitt


Sikert hozott a Jókai Színháznak a péntek 13. Mit sem törődve a babonákkal ezen a napon mutattuk be Dürrenmatt méltán kedvelt és elismert tragikus komédiáját, Az öreg hölgy látogatását Fodor Zsóka és Nomád Földi László főszereplésével.

 

Pénz és erkölcs csapott össze péntek este a teátrum nagyszínpadán, mely morális meghasonlással végződött Güllen lakosai, ám katartikus élménnyel az előadás közönsége számára. A lepusztult, elmaradt kisvárosba visszatér a város messzire szakadt leánya, hogy kárpótlást követeljen magának sok évvel ezelőtti sérelmeiért. 1 milliárd egy emberéletért… A tét nagy. Az ajánlat hangzatos visszautasításra talál, ám a felszín alatt már elkezdődik a kisváros morális átalakulása, melyet csupán a sárga cipők elterjedése jelez először. Szépen lassan átformálódik, fellendül a város. Mindezt hitelből, természetesen, mert senki nem meri kimondani a döntést. Végül egy olyan helyzetbe taszítják magukat, ahonnan már nincs visszaút.

Kép

A Jókai Színház bemutatói már évek óta teret adnak a város közméltóságainak, a színházi szakmai élet képviselőinek találkozására. Ezt a bemutatót is több színház igazgatója tisztelte meg jelenlétével.  

Fotó: Nyári A./A-Team


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+