Jelenlegi hely

Bolha a fülbe - pezsgő humorú vígjátékkal köszöntjük a tavaszt


Tavasz van! Így hát könnyed bolondozást, boldogító bizsergést és sugárzó életörömöt akarunk látni. Színházunk nem is köszönthetné méltóbb módon a tavaszt, mint Feydeau felhőtlen szórakozást ígérő sikerdarabjával.

A Bolha a fülbe tipikusan „jól megírt darab”, amely óramű pontosságú színészi munkát, botlást nem ismerő ritmust követel meg, és szinte minden jelenetében meglepetéseket, fordulatokat tartalmaz. A könnyed “farce” műfaj leghíresebb francia képviselőjének egyik legnépszerűbb darabját Merő Béla állította színpadra.

A bohózat telis-tele van helyzet- és jellemkomikumokkal, olyan figyelemre méltó megoldásokkal, melyek a darab mind a három felvonásában teljesen lekötik a figyelmünket, és valóban felhőtlen szórakozást nyújtanak. A „mester-partitúra” mesteri interpretálására, sikeres színpadra átfordítására Merő Béla rendező hatalmas szakmai tudása és színházi gyakorlata volt a biztosíték, és persze társulatunk fegyelmezett és jókedvű játéka. Az előadás alatt mindvégig izzott a levegő a derű sziporkáitól.

Az események a XIX. század fordulóján játszódnak, - a bonyodalom egy nadrágtartó körül kavarog, - de a história kiállta az idő próbáját, és legalább annyira érvényes ma is, ha nem még jobban... Bár akkoriban a francia közönség meglehetősen prűd volt, ma már semmi polgárpukkasztót nem találunk a történetben, inkább egy hatalmasat nevetünk rajta.

Impozáns a díszlet és a jelmezek, híven tükrözik a néző fejében meglévő általános képet a korszakról. A darab legfontosabb eseményei az ajtóknak vannak alárendelve. Érdemes odafigyelni a csapkodásukra, hogy mikor nyílik, mikor csukódik, ki jön be rajta, ki megy ki, és vajon mit csinálhat odabent. Nem árt, ha itt meg tudjuk osztani a figyelmünket, különben a forgolódás és a nyüzsgés közepette elveszíthetjük a fonalat.

Hosszú és kanyargós, ám rendkívül szórakoztató út vár azokra, akik szeretnék megtudni, hogyan oldódik meg végül a nadrágtartó rejtélye! Mert – megoldódik. Sőt, az is kiderül, hogy került az a fránya bolha a fülbe…

A színdarab egy félrelépések és félreértések sorára épülő, pezsgő humorú vígjáték, remek színészi alakításokkal. Főbb szerepekben Bartus Gyulát, Tarsoly Krisztinát, Czitor Attilát, Tege Antalt és Vasvári Csabát láthatja a publikum.

Legutóbb harminc éve láthatta a békéscsabai közönség a művet, Gálfy László főszereplésével. A krónikák fergeteges sikerről számolnak be. Társulatunk ezúttal sem adta alább! Háromszor ötvenpercnyi rekeszizom-próbáló előadással léptek közönségünk elé.  Vastaps volt érte a jutalom.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+