Jelenlegi hely

Csínom Palkó új köntösben


Élőzenés, mobil giga-produkcióra készül a Békés Megyei Jókai Színház

BEOL.HU | A színház pénteki, olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatóján Berta János direktor bejelentette: a nagy sikerű Aida után az idén két giga-produkciót mutatnak be a Porondszínházban, az egyik a Csínom Palkó című etno-operett lesz.

A Csínom Palkót 2008 végén Somogyi-Tóth Dániel, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vezetőjének javaslatára vitték színre. Kiderült azonban, a gyerekeknek szánt darabban sokkal több van, mint gondolták, így merült fel, hogy az idén elkészítik a felnőtteknek szánt változatát is úgy, hogy az alkalmas legyen a Porondszínházban való előadásra és az utaztatásra.

A színpadra állítás mind látványában, mind zenéjében különbözni fog az előző verziótól. Az élőzenei produktum megalkotásában, megjelenítésében nagy szerepe van Szokolay „Dongó” Balázsnak, Ferenczi Györgynek és a megyei szimfonikusoknak. Az átdolgozás következtében Farkas Ferenc zenéje modernebb, dinamikus hangvételt kap majd. Változik a műben szereplő színészek tábora is. A két női főszerepre sikerült a társulat vezetésének megnyernie a Megasztárból ismert Tóth Gabit, vagy az Aidában nagy sikert aratott Gubik Petrát és Szomor Györgyöt. A rendezés ezúttal is Greifenstein János kezében van. A bemutatót május 12-én tartják, de tervezik a produkció utaztatását is.

Forrás: BEOL.HU


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+