Jelenlegi hely

Debrecenbe megy A kolozsvári bíró


Szente Béla és Gulyás Levente zenés mesejátékát immár egyfelvonásos, kifejezetten óvodások és kisiskolások részére kialakított előadásként állította a Jókai színpadára Greifenstein János. A mesejáték sikere a megye határainkon is túljutott, jövő héttől  a debreceni Csokonai Színház tűzte műsorára A kolozsvári bíró című darabunkat.

Mátyás király és a kolozsvári bíró története a 17. század óta terjed szájról szájra. Örökérvényű mondanivalója a becsület, az őszinteség győzedelmeskedéséről a hatalmaskodó kapzsiság felett, a kemény munka megérdemelt jutalmáról, az igazság diadaláról minden korban népszerű tanmesévé teszi a népi motívumokkal átszőtt cselekményt. Érdekesség, hogy az igazságos Mátyás mellett megjelenik Beatrix királyné alakja is: a bölcs király szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl nejének az igazságosztás terén. Az előadás szerepeiben Kara Tündét – Beatrix királyné -, Tege Antalt – Mátyás király –  Katkó Ferencet – a kolozsvári bíró – Vadász Gábort – Péter, a legény- és Szabó Lajost- Söndörgöndör, hajdú- láthatják a cívis városban.

Kép

 

A helyi szerzőpáros sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal fűszerezett darabja olyan köntösbe bújtatja a históriát, amely minden bizonnyal a debreceni kisiskolások számára is élménydús szórakozást jelent majd.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 Magyar Teátrum színházi hírek

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017. december
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+