Jelenlegi hely

Díszbemutató - fergeteges siker az Üvegfigurák


Fergeteges sikerrel zajlott le a Békéscsabai Jókai Színház második díszbemutatója. A Demetervin Borászat - Demeter Ervin kiváló házigazdája volt az estnek, és támogatásával, az Üvegfigurák című előadást követő fogadás, igazi társadalmi eseménnyé vált.

Egy különös időutazás várta a díszbemutató közönségét szombaton este az Ibsen Stúdiószínházban. Tennessee Williams izgalmasan mély darabjában mindenki találkozhat önmagával, akár a családja, környezete konfliktusaival, azaz, magával az élettel, annak minden csodájával és kínjával együtt. Visszaforgattuk az időt a harmincas évek Amerikájába, - „az öklelő szving zene, szeszes ital, táncterem, mozi és a szexualitás úgy izzott a homályban, mint egy csillár: a világot illanó, csalfa szivárvánnyal árasztotta el” - már akkor is, kísértetiesen úgy, mint manapság; mindenki arra a boldogságra vágyott, „ami mindig csak nagy sokára, késve érkezik, és amit halálunkig örökké várunk, amiért élünk”. 

Kép

A vastaps megérdemelten szólt Kovács Edit Domján Edit-díjas, Kara Tünde Jászai-díjas, Czitor Attila és Tege Antal színművészeknek.

Az Üvegfigurák díszbemutatójának támogatója és az est házigazdája Demeter Ervin országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal  kormánymegbízottja volt,  az ínycsiklandozó falatkákat a Gault&Millau Étteremkalauz által szakácssapkával minősített Brill Bisztro tulajdonosa, Gabnai Csaba biztosította.

Kép

A vendégeket házigazdaként köszöntötte még Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Kép

Rogers Scruton és Hamvas Béla filozófusok a borról írt gondolatait Bartus Gyula Jászai-díjas színművész osztotta meg a jelenlévőkkel. „Véleményem szerint a bor kitűnő kísérője az ételnek, de még jobb társa a gondolkodásnak. És ha bor társaságában elmélkedünk, idővel már nemcsak hogy isszuk a gondolatokat, de kortyonként gondolkodunk.” (Scruton)

Kép

A kellemes zenéről és a jó hangulatról a Réve Trió gondoskodott. Az est során híres  zeneszerzők fülbemászó dallamai csendültek fel, időnként az eredeti elgondolástól eltérve, picit áthangszerelve, Réve Triósan fűszerezve.

Kép

Minden együtt volt tehát egy remekbe szabott, pazar estéhez, amely bebizonyította, hogy a színház is lehet olyan találkozási pont,  ahol városunk, a megye, valamint a szakmai élet prominens személyei a tartalmas kikapcsolódás, felemelő, ünnepi élmény után gondolatokat cserélhetnek, megismerkedhetnek egymással.

Kép

Kép

 

Fotók: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+