Jelenlegi hely

Edith és Marlene

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Revizor Online | Pataki Éva: Edith és Marlene / Békés Megyei Jókai Színház, Rivalda Fesztivál 2010

Az Edith és Marlene előadásunk a Stúdiószínházban hamisítatlan sikertörténet. Jegyhez csak az jut, aki jó előre gondoskodik róla, ugyanakkor van, aki már háromszor látta és nem tudott betelni az előadás élményével. Pataki Éva író művét Békéscsabán Tege Antal állította színpadra, ezért őt faggattuk a kezdetekről, az előadás létrejöttének folyamatáról. 

Tarsoly Krisztina

Betegségről hírt adni sohasem kellemes, de amennyire egymás mellett állnunk a sikernél is, úgy a bajban sem ereszthetjük el a másik kezét. Tarsoly Krisztina jobban, van, kezdjük így a hírt. A Békés Megyei Jókai Színház művésze, éppen csak elkezdett belemelegedni az új munkába, amikor hirtelen kezelhetetlen fájdalom lett rajta úrrá. A bemutatás előtt álló Háztűznéző című darab főszereplőjét színészkollégája végül kórházba szállította. Krisztánál a vizsgálatok vakbélgyulladást mutattak ki, ami azonnali műtétet kívánt.

 

_MG_0611

Színház.hu | Még mielőtt valaki az alcím alapján a női idomokra asszociálna, szögezzük le: ez a darab a viszonyokról szól. Egy zseni harcáról a világgal, és egy másik zseni küzdelméről a harc ellen. A békéscsabai bemutató mindkét életvonalat felrajzolja, Piaf görbéje és Dietrich egyenese talán a végtelenben találkozhat újra.

 

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Hírlap

BEOL.HU | Edith és Marlene: a Jókai színház művészei nagyszerű, emlékezetes stúdióelőadást alkottak, valóban életre keltik a sanzon francia királynőjét és a berlini-amerikai filmcsillagot. Pataki Éva darabja szórakoztató és megrázó, a zene andalító és hátborzongató egyszerre.


Parse error: syntax error, unexpected '>' in /home/jokaiszi/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code on line 114

Gulyás Levente és Kara  TündeA produkció két különleges nő, két ikonként imádott előadó találkozását, életük és karrierjük néhány ponton való összekapcsolódását ábrázolja a színpadon.

 Két fogalommá vált név, az Edith Piaf és a Marlene Dietrich fémjelzi a Pataki Éva műve alapján készült stúdióprodukciót, amelynek bemutató előadását május 15-én tekintheti meg először a Békés megyei közönség, a Jókai Színházban.

 

Petrovszki Árpád,  Kiss Katalin és Tege Antal

Május közepére kell elkészülnie az Edit és Marlene című stúdióprodukciónak, melyet Tege Antal jegyez rendezőként.

Két világsztár, két óriási személyiség találkozását, életük és karrierjük néhány ponton való összekapcsolódását láthatjuk majd a színpadon. A zabolázhatatlan, különböző szenvedélybetegségekkel küzdő "utca leánya", Edith Piaf, és az arisztokratikusan fegyelmezett porosz "úrinő", Marlene Dietrich barátsága, izgalmas, fordulatokban bővelkedő életpályája a színpad, a zene, az éneklés imádatában fonódik eggyé.

Oldalak


Google+