Jelenlegi hely

Elkezdődtek a Bolha a fülbe próbái


Fergeteges vígjátékkal köszöntjük a tavaszt a Békéscsabai Jókai Színházban. Feydeau félrelépésekben-félreértésekben gazdag komédiáját viszi színre márciusban a társulat Merő Béla rendező vezetésével.  

Bonyodalmak egy nadrágtartó körül: hogyan felejtődik egy tisztességben fedhetetlen és házassági hűségben megingathatatlan férfiú eme jeles ruhadarabja egy olyan kétes hírű műintézményben, mint a Gavallér Gúnár? – Pergő, leleményesen kidolgozott cselekményei, szellemes párbeszédei, kacagtató szituációi több mint száz éve nem engedik lekerülni a repertoárról a francia komédiaírás egyik legnagyobb alakját. Karakterei a commedia dell’arte figuráinak tulajdonságait hordozzák. - Feydeau  vígjátékát mutatja be március 30-án a Jókai Színház.  

A Bolha a fülbe, melyben a három felvonás alatt pontosan 274-szer nyílnak és csukódnak az ajtók, komikus szituációk sorozata, ahol csak olyan emberek találkoznak egymással, akik el akarják kerülni a találkozást. „Minden szerep kettős életet él” – mondta el Meró Béla rendező az olvasópróbán, hiszen a társadalmi látszat mögött mindig leleplezhető a valódi én. Bartus Gyula pedig a szerzői instrukciókhoz hűen két figurát, Victor-Emmanuel Chandebise vállalatigazgatót és hasonmását, a kevés értelmi képességgel megáldott hotelszolgát, Poche-t is megformálja majd az előadásban.

A fergeteges vígjátékot klasszikus formában tervezi színpadra állítani a teátrum, Mira János ötletgazdag díszletei és Papp Janó korhű, stilizált ruhái is ezt a koncepciót erősítik. Főbb szerepekben Bartus Gyulát, Tarsoly Krisztinát, Czitor Attilát, Tege Antalt és Vasvári Csabát láthatja majd a közönség. 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+