2017. május 15., hétfő      00:00

Jelenlegi hely

A Macskajáték a Festum Varadinumon


A május 7-21 között zajló XXVI. Festum Varadinum programsorozat keretében hazai és magyarországi színházak előadásait látja vendégül a Szigligeti Színház. A Festum Varadinum nagyszínpadi produkcióinak sorát május 17-én, szerdán, 19 órától Örkény-klasszikusa gazdagítja: a Jókai Színház a Macskajátékkal érkezik Nagyváradra. 

Örkény legismertebb és legtöbbet műsorra tűzött előadásában a főbb szerepekben Felkai Eszter Jászai-díjas színművésznő, a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja, a népszerű sorozatszínész, Fodor Zsóka, illetve a korábban Csiky Ibolya által játszott Cs. Bruckner Adelaida szerepében a nagyváradi színjátszás kiemelkedő alakjának lánya, Vindis Andrea színművésznő látható.

Fodor Zsóka egy korábbi interjúban elmondta: „Úgy éreztem, hogy Giza szerepe nem való nekem, nem én vagyok, és nem leszek olyan jó benne, mint ahogy én azt elvárok magamtól. Idén aztán Seregi Zoltán igazgató – akit jó barátomnak mondhatok, hajlok a szavára és a véleményére – Budapesttől Békéscsabáig győzködött, érvek sokaságát felsorakoztatva. Giza rendkívül összetett szerep – mondta el továbbá– fél életet él, mivel húsz éve béna, kerekesszékes. Hiába van meg számára a bőség és a gazdagság, vágyódik testvére, Orbánné szabadabb lelke után, szeretne olyan lenni, mint ő – aki viszont tele van gonddal, problémával, egy megoldatlan és kudarcos szerelemmel”.

A váradi színjátszás nagyasszonya Csiky Ibolya 2017 januárjában vette át Cs. Bruckner Adelaida szerepét és játszotta el tucatszor, hatalmas sikerrel a Békés megyei közönség előtt. A Nagyváradra érkező produkcióban a nemrég elhunyt Csiky Ibolya helyett lánya, Vindis Andrea színművésznő lesz látható.

Forrás: Bihari Napló


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 Magyar Teátrum színházi hírek

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017. december
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+