2017. január 05., csütörtök      11:28

Jelenlegi hely

A váradi magyar színjátszás nagyasszonya Békéscsabán


Nagy sikerrel mutatta be színházunk az évad elején, Örkény örökérvényű klasszikusát, a Macskajátékot. A januári előadások különlegessége, hogy Cs. Bruckner Adeilaida szerepében Csíky Ibolyát láthatja a közönség.

Csíky Ibolya a váradi magyar színjátszás nagyasszonya, aki párját ritkító hűséggel viseltetik Várad iránt, egyhuzamban közel ötven éve játszik ott, a Máli néni címszerepében pár hete láthatta a nagyérdemű. Csíky Ibolya több mint 200 szerepében mindent eljátszhatott, amit egy művésznőnek a színészi pálya tartogathat, méghozzá minden műfajban, a fergeteges bohózattól a veretes drámáig. 

"Én ugyanúgy otthon érzem magam minden műfajban, illetve igyekszem belopni egyiket a másikba. Talán inkább a vígjáték felé hajlok, de ha abban ott van a dráma is, akkor az lesz a csúcs: a Macskajáték és a Godot-ra várva például a legkedvesebb szerepeim közé tartoznak." - fogalmazott a színművésznő. "Az meg külön öröm, hogy hetvenen túl is szükség van rám, bizonyos szerepeket bennem látnak meg, vagyis hogy még mindig a színház az életem."

Az Orbánnét alakító Felkai Eszternek sem ez az első találkozása Csíky Ibolyával, korábban a Róza néni című darabban játszottak együtt Békéscsabán, akkor Dénes Piroska szerepébe ugrott be a váradi színésznő. „Nagyon vártam az újbóli találkozást Ibolyával – mondta el Felkai Eszter, mert jól tudunk együtt működni a színpadon. A közös jelenetünk remekül sikerült, úgy alázta meg Orbánnét Adeilaida tegnap este, ahogy a nagy könyvben meg van írva." A békéscsabai közönség tíz éve láthatta  Csíky Ibolyát a Tartuffe „1949” című előadásban, Seregi Zoltán rendezésében. Most pedig a Macskajátékban, Cs. Bruckner Adelaida szerepében szerez örömöt lefegyverző személyiségével a nézőknek, január végéig.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+