2017. március 08., szerda      00:31

Jelenlegi hely

Az Életrevalók a Csabai Nyár nyitó előadása


Nagy sikerrel mutatta be a budapesti Játékszín idén februárban az Életrevalók című világhírű, igaz történet alapján készült film színpadi adaptációját, a Jókai Színház művészének, Vadász Gábornak a főszereplésével, Horgas Ádám rendezésében. Az előadást elhozzuk Békéscsabára, mégpedig a Csabai Nyár nyitó előadásaként. 2017. június 16-án és 17-én a Városháza Díszudvarán látható az Életrevalók.

A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól...

A 2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz föl. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős balesetben következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel az érzéssel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk. Egymás elfogadásának tanulságos meséje ez.

2017. június 16-17. 20.30 Városháza Díszudvara – Csabai Nyár

Eric Toledano - Olivier Nakache: ÉLETREVALÓK - igaz mese

Philippe: HIRTLING ISTVÁN
Driss: VADÁSZ GÁBOR

További szerepekben:
KOVÁCS DÉZI, ZSURZS KATI, SZŐLŐSKEI TIMEA, PETYI JÁNOS, SZIRTES BALÁZS

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Zene: Horgas Ádám
Ügyelő: Skrabán Judit
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Petyi János

Rendező: HORGAS ÁDÁM

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+