2017. május 21., vasárnap      00:08

Jelenlegi hely

Az üvegcipő - az évad utolsó díszbemutatója


Az elmúlt  évadok díszbemutatóinak pozitív visszajelzései azt bizonyítják, hogy igény van a kötetlen találkozásra a társadalmi és a színházi élet szereplői között, felélesztve ezáltal a színház közösségteremtő, közösségépítő szerepét. A szezon utolsó ilyen eseményére Az üvegcipő című darab kapcsán került sor szombaton este. A díszbemutató házigazdája a Linamar Hungary Zrt  volt.

Sipos Lajos Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható históriája – Tege Antal rendezésében -  hatalmas sikert aratott a közönség körében, a vastaps és az ováció megérdemelten szólt az alkotóknak, szereplőknek. A molnári verses könnyedség, a kilencszázhúszas évek társadalmi korrajza és egy józsefvárosi Hamupipőke története maga Az üvegcipő. Mégis ez a mese egy évszázaddal a születése után is rengeteg olyan kérdést vet föl, amely égető problémaként nehezedik világunkra. Nem  Az üvegcipő az első Molnár-darab a Békéscsabai Színház repertoárján, hiszen 1970-ben már játszottuk a Játék a kastélyban című színdarabot Máté Lajos  rendezésében, 1979-ben a Liliomot S. Bán Ernő rendezésében, 1980-ban az Olympia című vígjátékát Udvaros Béla rendező kezei alatt, majd 1996-ben a Doktor úr című vígjátékát Miszlay István rendezésében, amelyek nagy sikert arattak, és így méltán remélhette a színház, hogy ez Az üvegcipő esetében sem lesz másként. Molnár Ferenc vígjátéka könnyed, szórakoztató mű, akár egy mai filmvígjáték, amelyben benne van minden, ami a szórakoztatáshoz kell: szerelem, jó poénok, ugyanakkor a tragikus felhang is megjelenik.

A józsefvárosi Hamupipőke története után,  az est további része a színház vigadó termében folytatódott. A díszbemutató házigazdája a Linamar Hungary Zrt volt, mely Békés-megye és az Alföld egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalata. A vendégeket, köztük a Linamar jelenlévő partnereit, Bangó Csaba gyárigazgató köszöntötte. Az este folyamán Liszi Melinda színművésznő előadásában a darab hangulatához illő, régi slágereket hallhatott a közönség és meglepetésként Szomor György is megörvendeztette néhány szám erejéig a vendégeket.

 

A gasztronómiai specialitásokat - stílusosan az előadáshoz köthető ínyencségeket - Prohászka Béla Venesz-díjas szakács olimpikon állította össze, az infrastruktúrát, az ételkülönlegességeket, valamint a felszolgálást a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanárai és diákjai biztosították. A műsort Dombóvári Vanda vezette,  a jó hangulatról a tőle megszokott magas színvonalon Gyaraki Lívia gondoskodott, zongorán kísérte Alföldi Csaba.  A Linamar Hungary Zrt. kiváló házigazdája volt az estnek, és támogatásával az előadás igazi társadalmi eseménnyé vált.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+