2014. szeptember 27., szombat      00:00

Jelenlegi hely

Fordított világban játszódik az évad nyitó előadása


Premierre érkezett a közönség a Jókai Színházba pénteken este: az évad első darabját a Bartus Gyula-Benedekfi István-Benedekfi Zoltán szerzőtrió által jegyzett Lovak című musical-táncjátékot mutattuk be. Bartus Gyula, színházunk Jászai-díjas művésze húsz évvel ezelőtt írta meg lovakról szóló színdarabját, most művét maga állíthatta színpadra.

A darab fordított világba varázsol át bennünket, ahol a négylábúak játsszák a főszerepet: Csillag sorsán át tekinthetünk be a lovak világába, akik életük fontosabb mozzanatain keresztül emberi sorsokat személyesítenek meg, úgy viselkednek, mint az emberek, és úgyis éreznek, gondolkodnak, beszélnek. Az előadásban a lovak tükörként funkcionálnak a nézők számára, kidomborítanak egy-egy emberi jellemvonást. Természetesen az ember-embernek is meg kell jelennie ebben a fordított világban. Megjelenik, de nem szólal meg. Megnyilvánulásai, gesztusai és reakciói úgyis mindent elárulnak a jelleméről.

A premier közönségét stílusosan élő lovak "várták" a színház előtt

 „Szépen megmunkált, szívbemarkoló musical született a Jókai falai között, mely kortól függetlenül nyújt mélységeket és magasságokat, nem csak a műfaj szerelmeseinek.” – szóltak a méltatások tavasszal.

Ebben az évadban szeptember 27-én, 30-án és október 1-jén láthatják még nézőink a produkciót.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+