2014. december 14., vasárnap      00:48

Jelenlegi hely

Holle anyó narrálva, jelelve – a Jókai Színház az esélyteremtés szolgálatában


A Békéscsabai Jókai Színház kiemelt figyelemmel kíséri és karolja fel azokat a lehetőségeket, amelyek a fogyatékossággal élők számára is teljes értékű színházi élményt biztosítanak. A szombat délutáni színpadi produkció befogadását narrátor és jeltolmács segítette látássérült és hallássérült látogatóink számára.

A narrációs program keretein belül a látássérült nézők egy elő-narrációs CD segítségével ismerkedhettek meg a Holle anyó című mesejáték  vizuális elemeivel; a díszlet, a jelmezek, a koreográfiák és az egyes karakterek leírása mellett teljes képet kaptak az előadás történetéről, rendezői koncepciójáról, zenei világáról, történeti hátteréről. Ezeket a többletinformációkat Komáromi Anett színművész - Vörös Zsolt jeltolmács közreműködésével - a siket színházbarátainkkal is megosztotta.

Ezt követően az előadás előtt közösen egy interaktív kulisszajáráson vehettek részt, amelyben felfedezhették  a játékteret, a színpadon kézbe vehették, megérinthetik a díszletelemeket, kellékeket, jelmezeket, találkozhattak a művészekkel.  A látássérültek az előadás alatt speciális fülhallgatókon keresztül hallgathatták Komáromi Anettet, aki az érintettek számára szavakkal fejezte ki a  láthatatlant. „Alapvetően azokat a dramaturgiai csúcspontokat kell megtalálni a darabokban, amelyek adott esetben nem a szövegben hangoznak, hanem a látványban jelennek meg, és ezeket kell lefordítani a hangzóanyagban.” –fogalmazott Komáromi Anett. A hallássérültek számára pedig Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács tette érthetővé az előadást.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+