2017. február 03., péntek      14:20

Jelenlegi hely

Különleges vízió - Egy őrült naplója a Jókai Színházban


Az egyik legnépszerűbb és legfajsúlyosabb monodrámát, az Egy őrült naplóját, Köllő Miklós rendezésében mutatja be teátrumunk május végén; a darab olvasópróbája február 3-án volt a Jókai Szalonban.

A 2016–2017-es színházi évadban lesz az 50 éves jubileuma annak a színháztörténeti jelentőségű bemutatónak Darvas Ivánnal a főszerepben, melyre a Pesti Színházban került sor. De nem csupán az évforduló indokolja az új bemutatót. –szögezte le Seregi Zoltán színidirektor. Gogol művészete a színpadon igazi ünnep,  ez az előadás is igazi színházi csemegének ígérkezik.

A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő hivatalnokot Katkó Ferenc játssza, aki nem először kap főszerepet Köllő-előadásban, rá épült az elmúlt évadban az Isten balján című monodráma is.

Köllő Miklós régóta dédelgetett álma volt a Gogol darab megrendezése, 21. századi értelmezése. Hatalmas szerep,- hangsúlyozta a rendező, nem véletlen, hogy csak a legelszántabbak vállalkoznak a színrevitelére, nem lehet rutinból előadni, Katkó Ferenc minden egyes sejtjére szükség lesz. Nagyon expresszív, asszociációs gondolatokkal teli előadást álmodtam a színpadra.

Rangos alkotógárda segíti az előadást: a díszletet a Kossuth-díjas Székely László, a jelmezeket pedig a szintén Kossuth-díjas Jánoskúti Márta jegyzi. Koreográfus Preisinger Éva.

 

 

Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? - erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és ez a kérdés napjainkban is ugyanolyan aktuális. Az olvasópróbával a közös munka elkezdődött, bemutató május 26-án.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+