2017. július 05., szerda      21:10

Jelenlegi hely

Magyarság versekben II. a TeÁtriumban – KÖZKÍVÁNATRA!


Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész Magyarság versekben II. pódium estjére várjuk az érdeklődőket július 11-én, kedden 20.30-tól a TeÁtriumban.

Tavaly nyáron a Csabai Nyár keretében a verses est első része volt látható szintén a TeÁtriumban, amikor is a Jókai Színház színművésze ígéretet tett a folytatásra, ami közkívánatra helyet kap a csaba NYár programsorozat kínálatában.

Mit jelent, itt a Kárpát-medencében magyarnak lenni? Mit jelent egy egészen másfajta történelmi és nyelvi kultúrával rendelkező közösségnek együtt élni az európai szláv nemzetek "ölelésében"? Mit adott Önmagunk számára a saját történelmünk eddig? Valamiféle sorsszerűség megfigyelhető-e a múltunk és a jelen korunk történései között? Érték-e ma magyarnak lenni? Magyarul beszélni? Magyarul írni verseket és másfajta irodalmat? Mit jelent a hazaszeretet? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok foglalkoztatják a Jókai Színház Jászai-díjas színművészét a XXI. század elején, Magyarországon. Az esten közreműködik Árvavölgyi Patrik. 

A program ingyenesen látogatható.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+