2015. október 10., szombat      13:14

Jelenlegi hely

Már készül a Mezítláb a parkban


Elő-olvasópróbát tartott Tege Antal, a Mezítláb a parkban című vígjáték rendezője. A darabot már előzetesen elsöprő érdeklődés övezi a Jókai Színház közönségének körében, a bérlethez választható stúdiódarabok közül ugyanis toronymagasan Neil Simon darabja mellett tették le voksukat bérleteseink.

A bemutató 2015. decemberében lesz az Ibsen Stúdiószínházban, az előadásban Gubik Petra, Fehér Tímea, Czitor Attila, Katkó Ferenc, Csipke Sándor és Tege Antal látható.

A Broadway vígjátékmestere egy ifjú, konzervatív ügyvédről és különc menyasszonyáról írt színdarabot. Az újdonsült feleség életét az örömök hajszolásának szenteli. Ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának egy ötemeletes, lift nélküli házban, a házasság harmóniája komikus civódásba fordul. Az anyós jámboran panaszkodik. A feljebb lakó középkorú nőcsábász flörtöl. Az örömből kín lesz.

Neil Simon világhírű drámaíró szerint az élet szomorú is, meg mulatságos is. Nem tud olyan komikus helyzetet elképzelni, amely nem fájdalmas is egyúttal; ebben a látszólag felhőtlenül kedves és humoros darabba is csöppentett egy pici szomorúságot: ilyen törékeny még egy friss házasság is? A lányától nehezen megváló anya groteszk figurája igazi fájdalmat hordoz, és a csudabogár szomszédban is sejlik valami titkolt egykori bánat vagy veszteség, ami ilyen bizarr figurává tette.

Corie össze akarja boronálni magányos mamáját a vagány, öregedő szomszéddal, e célból egy görbe estét töltenek négyesben egy különleges vendéglőben.  A fiatal feleség terve csak félig sikerül: a mama a szomszédnál tölti az éjszakát, a fiatal házasok azonban összevesznek… Semmi kétség, hogy a darab végére a fiatalok kibékülve csókolóznak majd, és az sem kérdéses, hogy az anya és a szomszéd egymásra találnak.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+