2015. november 24., kedd      13:48

Jelenlegi hely

Mario és a varázsló - az olvasópróbával megkezdődött a visszaszámlálás


A műsorterv összeállításánál idén is figyelembe vettük, hogy valamennyi korosztálynak a kedvére, ízlésére tegyünk. Különleges esti élménynek szánjuk Zalán Tibor átiratában a Thomas Mann klasszikus elbeszéléséből készülő Mario és a varázsló című produkciónkat, Kovács Frigyes rendezésében, Gulyás Attilával a főszerepben.

Thomas Mann 1930-ban írta meg novellájában az esetet Cipollával, a borzalmas művésszel, aki előadásán hipnózis útján kezdetben mulatságos, majd egyre visszataszítóbbá váló ötleteinek végrehajtására veszi rá a közönséget.

Az előadásnak – mint minden időtálló remekműnek – a jelenkor emberének szóló aktualitása nem kérdéses. Mondanivalója a mai társadalom problémáira is vonatkoztatható. A központban a manipulálhatóság kérdése áll: vajon, mindenki manipulált és manipuláló egyszerre...? Feltevődik a kérdés: hol vagyok én, benne vagyok-e ebben az ördöginek feltűnő körben? Van-e saját akaratom, énem, elég vagyok-e ahhoz, hogy megteremtsem önmagamat, hogy a magam ura legyek? Ura vagyok-e önmagamnak? A válaszokra már nem kell sokáig várni. A Mario és a varázsló Thomas Mann-elbeszélés Zalán Tibor által remixelt ősbemutatójára január közepén kerül sor. Az olvasópróbával a közös munka elkezdődött.

 

Fotó: Locskai Henriett


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+