2017. július 16., vasárnap      12:52

Jelenlegi hely

Nyáron is tarolt a színház


Június 16-a és július 15-e között 18 előadást láthattak a nézők a Csabai Nyár programsorozat első, a Békéscsabai Jókai Színház által szervezett részében.

A sorozatot műfaji sokszínűség jellemezte: vígjáték, musical, operett, valamint zenés, verses est színesítette a kínálatot. A Jókai Színház a Balkán kobra című zenés komédiával képviseltette magát, de a Baross Imre Artistaképző Intézet Jókai Színházban működő Színitanházának hallgatói is felléptek a Musicalek az éjszakában című zenés esttel, valamint a Sweet Charity című musicallel.

„A Jókai Színház TeÁtrium udvarában, valamint a Városháza Díszudvarán tartottuk az előadásokat, rossz idő esetén pedig a Csabagyöngye Kulturális Központban. Igyekeztünk az évszaknak megfelelő, jó hangulatú előadásokkal szórakoztatni nézőinket. Valamennyi előadás teltházas volt, sőt több esetben pótszékeket is el kellett helyeznünk. Nagy öröm, hogy összesen 5600 néző választotta nyáron is a színházi programokat.” – mondta Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója.

A legnagyobb érdeklődés a Játékszín Életrevalók című előadását övezte, amelyben Vadász Gábor, a Jókai Színház színművésze játssza az egyik főszerepet Hirtling István partnereként. Az eredetileg tervezett két előadás után közkívánatra egy harmadikat is a programba kellett illeszteni az Életrevalókból.

A Szolnoki Szigligeti Színház, a Pesti Magyar Színház, a Magyar Zenés Színház, a Spirit Színház, a Karinthy Színház, a Cervinus Teátrum, az Újszínház, valamint a kecskeméti Katona József Színház előadásait csodálhatták az érdeklődők. Olyan ismert művészek léptek fel Békéscsabán, mint például Pindroch Csaba, Gáspár Kata, Egyházi Géza, Hegyi Barbara, Kerekes József, Pikali Gerda, Cseke Péter vagy éppen a megunhatatlan Szomor György.

A Jókai Színház évadnyitó előadása szeptember 8-án lesz, amit közkívánatra megelőz augusztus 25-én a Macskajáték című Örkény-klasszikus, addig is a Szarvasi Vízi Színházba minden este ellátogathatnak a színházi élményre vágyók.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+