2017. március 31., péntek      22:27

Jelenlegi hely

Pezsgő humorú vígjátékkal köszöntjük a tavaszt


Az angol szerzőpáros, Anthony Marriott és Alistair Foot leghíresebb darabját, a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című két részes komédiáját bérleten kívül, ráadásként kínáljuk közönségünknek. A darab bemutatója március 31-én volt, a színház Vigadó termében.

A fergeteges vígjáték a hetvenes évek egyik legnagyobb londoni sikere volt, még a Guinness-féle Rekordok könyvébe is bekerült. Angol filmváltozata a hazai mozikban is óriási tömegeket vonzott. Mi történik akkor, ha egy pedánsan puritán életet élő, fiatal és szépreményű angol banktisztviselő szolgálati lakását egy szerencsétlen, ám nehezen tisztázható félreértés folytán, egy napon egyszer csak százszámra ellepik a pornóújságok, szexvideók, és egyéb hasonszőrű kiadványok, s ráadásul még gyakori vendég a házban a feddhetetlen erkölcsre kényes főnök, és az éppen efféle illegális különlegességek után nyomozó rendőrfelügyelő is? A teljes káosz létrejöttét az anyós, revizorok és örömlányok felbukkanása segíti elő, s hőseink egyre képtelenebb helyzetekbe keverednek, míg végül, ahogy az már lenni szokott, minden szépen megoldódik. Impozáns a díszlet, a jelmezek, híven tükrözik a néző fejében meglévő általános képet a korszakról. A darab legfontosabb eseményei az ajtóknak vannak alárendelve. Érdemes odafigyelni a csapkodásukra, hogy mikor nyílik, mikor csukódik, ki jön be rajta, ki megy ki, és vajon mit csinálhat odabent.

"Rendkívül érdekes és szakmailag nagyon nehéz ez a darab, melynek színrevitele elképesztő technikát igényel –mondta el korábban a rendező. Ajtók nyílnak, ajtók csukódnak, folyamatos a mozgás a színpadon. Ez a darab mesterségbeli vizsga minden szereplőnek. Igazi ajtócsapkodós vígjáték, de azért a végén kiderül, milyen álszent ez a világ."

A főbb szerepekben Czitor Attilát, Komlóssy Kata szinihallgatót, Nagy Erikát, Csomós Lajost, Jancsik Ferencet, Nagy Róbertet, Szabó Lajost, Harcsa Boglárkát és Csonka Dóra színihallgatókat láthatja a közönség.

A hangulat mindvégig a tetőponton van, a produkció dinamikus, nincsenek szándék nélküli pillanatok. Izgalmas és szórakoztató előadás, érdemes megnézni!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+