2016. március 24., csütörtök      00:40

Jelenlegi hely

Színház a képernyőn: Bernarda Alba háza a Duna Televízióban


Lorca utolsó és talán legjobb drámája a Bernarda Alba háza, melynek bemutatója 2015. január 30-án volt a Békéscsabai Jókai Színházban Béres László rendezésében. A különleges színházi jelrendszert használó előadást, a Békéscsabai Jókai Színház társulatának előadásában, 2016. március 28-án 13.25-kor vetíti a Duna World Televízió.

Az Andalúziában játszódó történetet átszövi a spanyolos temperamentum: szenvedély, tűz, féltékenység, tánc, gyász és magány. Nyelvezete a rövid és tömör replikákra lecsupaszított lorcai szöveg és a flamenco világának (tánc, zene, ének) találkozásából születik meg. Ebben a színházi jelrendszerben egyformán fontos a hang, a gesztus, a ritmus és a látvány. Nem túlzunk, amikor azt állítjuk, különleges produkció született, két külön díj elnyerésére is méltónak találták. (Városmajori Színházi Szemle, Vidéki Színházak Fesztiválja)

A gyász és a tűz, szenvedély és féltékenység, az elnyomás és a szabadság szenvedélyes megütközése elevenedik meg egy család életének a bemutatásán keresztül a Jókai Színház társulatának előadásában, melyet a Thália Színházban rögzített az MTVA, a Vidéki Színházak Fesztiválján.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+