2017. május 16., kedd      15:16

Jelenlegi hely

Törvénytelen randevú a Jókai Színházban


Ugyan színházunkban még előttünk áll egy monodráma bemutatója, de a teátrum színészei már az ősz második produkciójára készülődnek. Maurice Hennequin - Pierre Veber Törvénytelen randevú című komédiáját Robert Cogo-Fawcett  álmodja színpadra a Jókai Színházban, és társulatunk színe-java szerepel a darabban. Az olvasó próba kedden délelőtt volt a Jókai Szalonban.

Seregi Zoltán  színidirektor az olvasópróbán örömét fejezte ki amiatt, hogy Robert Cogo-Fawcett személyében egy európa-hírű rendezőt sikerült megnyernie az előadás számára, személyisége, munkamódszere minden bizonnyal új színt hoz a társulat munkájába, dinamikus lénye gazdagítja a produkciót. Vendég művészek is szerepelnek a darabban, köztük Holler Márta színművész, aki harminc évig Németországban élt és játszott.

A rendező elmesélte, hogy tíz évvel ezelőtt nyugállományba vonult, lezárta színházi pályafutását, de Thália hívó szava erősebbnek bizonyult, ezért a mai nappal visszatér az aktív színházi életbe. Harminc éve már dolgozott a fent említett darabbal, fordította és rendezte is, és  óriási sikerszériát élt meg a londoni Főnix színházban. Reményeink szerint itt Békéscsabán sem lesz ez másképp. 

A díszletet Juhász Katalin, a jelmezeket Vesztergombi Anikó tervezte, figyelembe véve azt a fontos szempontot, hogy a cselekmény a húszas években játszódik.  

Hennequin Veberrel összefogva 1912-ben írta, La présidente címmel a most Törvénytelen randevúként bemutatásra kerülő darabot. Mi indokolja tehát, hogy a megírás után mintegy száz év elteltével elővegyük ezt a komédiát? Nyilván az, hogy élő, hogy a benne megjelenő szereplőkben, szituációkban magunkra ismerünk. És mert nevetni legjobban magunkon tudunk, már, ha van elég bátorságunk hozzá…  A "nemzetközi" munka az olvasópróbával a mai napon elkezdődött. Bemutató szeptember 15-én.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+