2017. március 16., csütörtök      11:59

Jelenlegi hely

Verseljünk együtt! - Újra 24 órás Versfolyam a Békéscsabai Jókai Színházban


Verseljünk együtt, mert az jó! Verset olvasni, verset mondani, verset hallgatni jó. A költői szóban olyan erő van, ami nélkül nem létezhetünk, s ami mással nem is pótolható. A hagyományokhoz híven, immár hatodik alkalomma,  a Békéscsabai Jókai Színház a költészet napja alkalmából irodalmi fesztiválra hív minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást.

Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban és a Művész Kávéházban újra 24 órás versmondó- és versolvasó fesztivál lesz. A 24 órás Versfolyamot ünnepélyesen megnyitja Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

A program április 10-én este 18.00 órakor indul a Sík Ferenc Kamaraszínházban, díszvendégünk Orbán János Dénes költő, Magyarország Babérkoszorúja-díjasa és a megzenésített verseit előadó Körömvirág együttes. A versfolyam másnap, József Attila születésnapján, 18 órakor ér véget a Művész Kávéházban. Örömmel fogadjuk magánszemélyek, intézmények, iskolák csoportos jelentkezését!

Közéleti személyiségek, politikusok, ügyvédek, művészek, de többek között élsportolók, alkalmi társulások, iskolások, óvodások is megállnak pár percre a költészet napján, és csatlakoznak a 24 órás versmaratonhoz a Sík Ferenc Kamaraszínházban és a Művész Kávéházban.

Ez idő alatt minden jelentkező elmondhatja, felolvashatja egy-egy kedvenc versét, népszerű színművészek, alkotók és előadók társaságában. Egy-egy újabb óra, illetve félóra elkezdésére, az első versek elmondására neves közéleti személyiségeket kértünk fel, akiket az adott versblokkban a saját baráti, társadalmi körükből érkező személyek követnek, de szabadon csatlakozhatnak Békéscsaba lakosai is hozzájuk. Idén Arany János születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg színházunk, a halhatatlan költőfejedelem verseiből, vagy rá utaló, emlékező versekből is választhatnak a versmondók.

Jelentkezni folyamatosan, legkésőbb 2017. április 8-ig lehet!

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+