csabai_nyar_logo_finalillu10.jpg
Marica grófnő
Életrevalók
Balkán kobra
Neil Simon: Ölelj át!
Vidám kísértet
Család ellen nincs orvosság
Vörös bestia
2017-csabai-nyar.png


Finálé fesztivál zárja a színházi évadot

Az évad végének közeledtével idén is kínál különleges előadásokat nézőinek a Szegedi Nemzeti Színház: május 22. és 28. között összesen hét – műfajilag nagyon változatos – előadással várják a színház szerelmeseit.Neil Simon legismertebb vígjátékát, a Mezítláb a parkbant Magyarországon is számos alkalommal színpadra állították. Szegeden a Békéscsabai Jókai Színház produkcióját, Tege Antal rendezését láthatja a közönség május 25-én.

Májusban Khersonban

A fösvény

Újra május és újra Kherson. Ezúttal a Fösvény társulatával utazik Kovács Edit színművésznő a rangos Melpomena Tavrii színházi fesztiválra.

Elindult a fösvény stábja Khersonba

A fösvény

Az ukrajnai Kherson városban szervezett  XIX. „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválon teátrumunkat A fösvény című Moliére-klasszikusból készült színpadi játék képviseli, Merő Béla rendezésében. A társulat május 22-én kelt útra a Dnyepper-parti városba, indulás előtt beszélgettünk a rendezővel.

Felolvasó színházzal megy a Jókai Színház a POSzT-ra

A Színházi Dramaturgok Céhe által korábban meghirdetett felhívásra 150 mű érkezett, a szakmai zsűri ebből választott ki 8 pályaművet. Merő Béla rendező is együtt dolgozott a dramaturgokkal a zalaegerszegi fórumon és rendkívül jó véleménnyel volt a megszületett alkotásokról. „Egészen kiválóak is akadnak, én Friedl Viktória Tartom magam című drámáját állítom színre, felolvasó színházi keretek között a POSzT-on, Kovács Edit és Tomanek Gábor főszereplésével. A darab egyszerre szürreális, ugyanakkor érzékenyen reflektál a világra, a társadalomra, amiben született, mondhatom, igazán meghökkentő a szó jó értelmében.  A jó hangulatú próbák már javában zajlanak, a bemutatóra június 10-én, 15 órakor kerül sor. 

Orcsik Roland békéscsabai estje

Garfieldtól a szurikátákig – Orcsik Rolanddal háborúról, zenéről, „levágásra ítélt barmokról” kollégánk, Kiss László beszélget május 22-én, 18 órától a Jókai Szalonban.

Az üvegcipő - az évad utolsó díszbemutatója

Az üvegcipő

Az elmúlt  évadok díszbemutatóinak pozitív visszajelzései azt bizonyítják, hogy igény van a kötetlen találkozásra a társadalmi és a színházi élet szereplői között, felélesztve ezáltal a színház közösségteremtő, közösségépítő szerepét. A szezon utolsó ilyen eseményére Az üvegcipő című darab kapcsán került sor szombaton este. A díszbemutató házigazdája a Linamar Hungary Zrt  volt.

Terefere Kadelka Lászlóval

Két ember ismeri a legjobban a darabot, amiből a színház aktuális előadása készül: a rendező és az ügyelő. És ha az utóbbi nem ismeri jobban az előzőnél a drámát, akkor nem jó ügyelő" - nagyjából ilyen magasan érdemes keresni a lécet, ha arról van szó, mennyire fontos és felelősségteljes a színházi ügyelők munkája. Kadelka László fogalmazott így korábban, aki jelenleg a Békéscsabai Jókai Színház ügyelője. A Kállai-díjas Kadelka László ősz óta vezeti felkészülten, hatalmas tapasztalattal, sajátos humorral a Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős esteket. Május 26-án, pénteken, 17 órától viszont, ahogy mondani szokás „akasztják a hóhért”, Kadelka Lászlóval Niedzielsky Katalin újságíró, színházi kritikus beszélget beláthatatlanul gazdag pályájáról. Tartsanak velünk akkor is! 

Macskajáték Nagyváradon - Csíki Ibolyának ajánlva

Macskajáték

Nagyváradon, a május 7-21 között zajló XXVI. Festum Varadinum programsorozat keretében szerepelt a Békéscsabai Jókai Színház azzal a Macskajáték-kal, amelyben a váradi színjátszás nagyasszonya Csiky Ibolya 2017 januárjában vette át Cs. Bruckner Adelaida szerepét és játszotta el tucatszor.

Törvénytelen randevú – szeptemberi bemutató a Jókai Színházban

Francia darab angol rendezésben

Nagy nevettetésből nem lesz hiány a következő évadban sem, Maurice Hennequin - Pierre Veber Törvénytelen randevú című komédiáját szeptembertől játssza a Békéscsabai Jókai Színház. Az őszi premierre azonban – a néhány éve honosított gyakorlat szerint - már most próbál a társulat. A francia bohózatot az angol Robert Cogo-Fawcett - parádés szereposztásban - állítja színpadra. A rendezővel a darab előkészületeiről, angliai és magyarországi tapasztalatairól beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja)

Nemzetközi fesztiválon versenyez a Békéscsabai Jókai Színház

A fösvény

Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház A fösvény című darabja. A Moliére-produkció Herszon városban a 19. Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be.

Csiky Gergely: Buborékok

A nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka Békéscsabán

A nagyváradi Szigligeti Színház  egy jelentős klasszikus magyar színházi szerző, Csiky Gergely egyik darabját, a Buborékokat hozza el Békéscsabára május 23-án.

Törvénytelen randevú a Jókai Színházban

Ugyan színházunkban még előttünk áll egy monodráma bemutatója, de a teátrum színészei már az ősz második produkciójára készülődnek. Maurice Hennequin - Pierre Veber Törvénytelen randevú című komédiáját Robert Cogo-Fawcett  álmodja színpadra a Jókai Színházban, és társulatunk színe-java szerepel a darabban. Az olvasó próba kedden délelőtt volt a Jókai Szalonban.

Eső áztatta józsefvárosi Hamupipőke

Az üvegcipő

Péntek este volt a Békéscsabai Jókai Színház 2016-2017-es évadának utolsó nagyszínpadi bemutatója. Az üvegcipő című háromfelvonásos vígjátékot Tege Antal rendezte.

Oldalak


Keresés...

Keresés űrlap


Következik

 • 2017. május 23., kedd, 19:00
  Csiky Gergely: Buborékok

  Nagyszínpad

   

  A nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka

 • 2017. május 24., szerda, 16:30
  Jankay a színpadon

  Nagyszínpad

   

   

 • 2017. május 24., szerda, 18:00
  Bolond Istók

  Nagyszénás

   

   

 • 2017. május 25., csütörtök, 19:00
  A fösvény

  Kherson (Ukrajna)

   

  A XIX. "Melpomena Tavrija" Nemzetközi Színházi Fesztiválon

   

 • 2017. május 26., péntek, 17:00
  Rendhagyó Terefere

  Művész Kávéház

   

  Kadelka Lászlóval

  "Amikor a hóhért akasztják"

   

 • 2017. május 27., szombat, 19:00
  Mezítláb a parkban

  Szeged (Finálé Fesztivál)
 • 2017. május 30., kedd, 19:00
  Az üvegcipő

  Nagyszínpad

   

  Szentpétery - bérlet

 • 2017. május 31., szerda, 19:00
  Az üvegcipő

  Nagyszínpad

   

  Móricz - bérlet


 

 
 
                         

 

 Magyar Teátrum színházi hírek

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


MunkatársainknakAngol prűdéria!? Ugyan, kérem!
2017. 04. 08.
Sunyesz, a nagy túlélő
2017. 03. 23.
Tündéri… bohém
2017. 03. 07.
Jelnyelven is bemutatták az Ármány és szerelm...
2017. 03. 03.


Google+