Jelenlegi hely

Igazságosztó Mátyás Debrecenben


A kolozsvári bíró meséje hamar a békéscsabai gyerekek kedvencévé vált, s most Debrecenben is hatalmas sikerrel játsszák színházunk társulatának tagjai: Kara Tünde, Katkó Ferenc, Szabó Lajos, Tege Antal és Vadász Gábor

Szente Béla és Gulyás Levente darabja az ismert történetet új köntösbe öltözteti, a népi motívumokkal átszőtt mesébe jól illeszkedik a reneszánsz kor zenéje is. Greifenstein János rendezése rengeteg humorral, interaktív elemekkel tarkítva feledhetetlen élményt nyújt a gyermekeknek.

Kép

Az előadást, amelyet a pedagógusok kérésére 55 percbe sűrítve újítottak fel az alkotók, olyan formában hozta létre a társulat, hogy több helyszínen játszható legyen, így a megye egész területén, valamint az ország különböző pontjain is.

Kép

Az igazság, a jó győzelme a gonosz kapzsiság felett Debrecenben is értő fülekre talált, a gyermekek együtt izgultak Mátyás király és Beatrix királyné álruhás kalandjain, Péter legény küzdelmén, s együtt nevettek a pórul járt Fukar Gyurka és Söndörgöndör ostobaságán.

Kép

A békéscsabai gyerekek által készített farönkökből álló kiállítást Debrecenbe is elvitte színházunk, ezáltal ösztönözve a cívis város apraját-nagyját, hogy társaikhoz hasonlóan már az előadás előtt ismerkedjenek meg a történettel. Mátyás király és a kolozsvári bíró meséjét kilenc alkalommal láthatják Debrecenben február 1-jéig. 

Kép


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018. június
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+