Jelenlegi hely

Mindentudás Színházi Egyeteme


2017. március 06., hétfő, 18:00
Sík Ferenc Kamaraszínház

 

Móricz iskolái – a Légy jó mindhaláligról, és más iskolaregényekről

Szilágyi Zsófia egyetemi docens előadása 

 

Mára Békéscsabán köztudott, hogy a hónap első hétfő estjén a Sík Ferenc Kamaraszínházban különleges egyetemi rendezvény vár mindenkit, aki nem akar lemaradni a tudomány nagy eseményeiről. A következő alkalommal  2017. március 6-án 18 órától Szilágyi Zsófia egyetemi docenssel  beszélget a Légy jó mindhaláligról, és más iskolaregényekről a sorozat ötletgazdája és háziasszonya Kovács Edit színész, esztéta. 
 

„Nem akarok debreceni diák lenni”, ezt a mondatot szinte mindenki fel tudja idézni Móricz kapcsán. De milyen volt valójában az író viszonya Debrecenhez? És Sárospatakhoz, Kisújszálláshoz, ahol ugyancsak gimnazista volt? Miért nem készült el az az iskolaregény-trilógia (Légy jó mindhaláligKamaszokForr a bor), amelyet tervezett? És miért lehetett a diák és a tanár olyan gyakori szereplője a húszas-harmincas évek regényeinek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az előadásban.

Az előadássorozat célja felhívni a színházat, a művészetet szerető békéscsabaiak figyelmét azokra az értékekre, amelyek képesek kiszakítani az embereket a szürke hétköznapokból. 

 

Ingyenes belépőjegyek a Szervezőirodában igényelhetők.

msze_logo_2016-01.png


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+