Jelenlegi hely

Aki nem a színjátszás történelmét, hanem a jelenét szereti

Szerencsés alkat. Valahogyan mindenben megtalálja a jót. Nem megkeresi, hanem megtalálja, szinte magától. Így volt ez, mióta az eszét tudja. Aztán egészen fiatalon véget vetett minden jójelölt helyzetnek, mert megtalálta a legjobbat. (Ferencz Rezső írása)

 

 

A király és a szűz - Ősbemutató - M5 - 2018.06.16

Csabai Nyár: Szomor György és barátai

Szomor György és barátai - Jónás Andi, Békefi Viktória és Gulyás Attila – koncertre várják a közönséget június 21-én, csütörtökön este 20.30 órától Békéscsabán, a városháza díszudvarán. A Csabai Nyár programsorozat keretében a Nádasdy Kálmán-díjas zeneszerző, énekes-színész és művész barátai előadásában népszerű musicalek betétdalai hallhatók, és felcsendülnek Szomor György saját szerzeményei is.

25 éves Színitanház

Liszi Melinda és Szabó Lajos a Művészbejáróban - 7.Tv

Pozsgai Zsolt új történelmi játékának ősbemutatója Békéscsabán

Anna leiskolázza apukáját, a királyt

Történelmi tények és emberi sorsok, no meg a hatalom hatása a személyiségre, a félelem pszichológiája. Pozsgai Zsolttól megszokhattuk, hogy kalandos időutazásaival a magyar múltba nemcsak szórakoztatja, hanem megdöbbenti, elgondolkodtatja a nézőt. Ez történt legújabb színdarabja, A király és a szűz ősbemutatóján is, amelyet a szerző maga rendezett. Az előadást Csomós Lajossal és Nádra Kittivel június 16-án este láttuk Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

(Niedzielsky Katalin kritikája) Tovább olvasom

A nyolcadik ünnepélyes megnyitó a Szarvasi Vízi Színházban

Itt minden este történik valami

Június 15-én nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Szarvason a Vízi Színház, amelynek bejáratát két reneszánsz ruhába öltözött szobor őrzi. Két kőbástya közé amfiteátrumszerű épített nézőtér és a Körös vízére épült színpad látványa fogadja a belépőt, szemben a legszebb díszlet: a Körös és a mocsári ciprusok. A színpad mellett fahíd várja a korán érkezőket egy kis ligeti sétára.

(Galambos Edit tudósítása)          Tovább olvasom

Megkezdődött a Csabai Nyár rendezvénysorozata

Az esős idő ellenére június 15-én este 20.30 órakor óriási érdeklődés mellett megkezdődött a Csabai Nyár 2018. évi kulturális programsorozata.

Apácák

Kedves Nézőink!

Az Apácák c. musical komédia - a Magyar Zenés Színház előadása,

az időjárás változására való tekintettel a Csabagyöngye Kulturális Központban lesz megtartva.

Divat- és stílustervezők, gyakorlatos színészek, színészek, színpadtechnikusok

Harmincan végeztek a békéscsabai iskolában

Divat- és stílustervezők, gyakorlatos színészek, színészek, színpadtechnikusok, szcenikusok – harmincan végeztek idén a Színitanházban. Az első évfolyamon 36-an fejezték be a tanévet ugyanezeken a szakokon, illetve még közművelődési és közönségkapcsolati szakemberként. A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium tagintézménye a Jókai Színház Vigadójában tartotta tanévzáró ünnepségét június 15-én délelőtt. (Niedzielsky Katalin tudósítása)        Tovább olvasom

Holnaptól nyári játékok augusztus végéig

Apácák Csabán, Monte Cristo Szarvason

Alig fejeződött be a kőszínházi évad országszerte, holnap este már kezdődik Békés megyében a Csabai Nyár és a Szarvasi Vízi Színház programsorozata. Mindkét városban A Jókai Színház művészei és neves hazai társulatok lépnek fel, színházi előadások, zenés produkciók, koncertek, versestek, bábszínházi bemutatók várják a kikapcsolódni vágyó nézőközönségét. Tovább olvasom

Oldalak


Google+