Jelenlegi hely

Nyolckor a bárkán a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon


Tizenegy hazai teátrum 13 produkcióját kínálja a közönségnek a második Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 27. és június 2. között a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) felvezetéseként rendeznek meg Pécsett. Május 31-én Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán című meséjét láthatják a családok, Koleszár Bazil Péter rendezésében.

A fesztiválon nívós előadások kerülnek bemutatásra, amelyeket a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek. A fesztivál megismerteti a fiatal nézőkkel a színházat és inspirál is a felhasznált irodalmi művek, s talán más könyvek elolvasására is.
A válogatásnál alapkövetelmény volt – és csak az egyetlen szempont – hogy a meghívandó előadás sikeres legyen ott, ahol bemutatták. Ulrich Hub német kortárs szerző Nyolckor a bárkán című mesejátéka, melyet színházunk mutatott be először magyar nyelven,  hamar a békéscsabai gyerekek kedvencévé vált, alighanem a pécsi családok szívébe is belopja magát.

Kép

A három kedves, totyogó, pingvin szerepében Fehér Tímeát, Komáromi Anettet és Szabó Lajost látjuk, a feledékeny, de jóravaló Fehér Galambot Csomós Lajos, az Öregembert a darab végén Jancsik Ferenc alakítja.

„Ez a mese megtanít hinni: hinni abban, hogy nem csupán az létezik, amit látunk; hinni egymásban, és abban is, hogy bár alapvetően nem változunk, mégis képesek vagyunk jobbá válni. S habár külsőre különfélék vagyunk (kivéve a pingvinek, „mert aki egyet látott, az összest látta már”), attól még ugyanolyan belső hang irányít minket.”


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+