Jelenlegi hely

Ötórai tea A hetvenkedővel


A Jókai színház szokásos közösségtalálkozóján ezúttal a elsősorban A hetvenkedő című előadás szereplőivel és rendezőjével találkozhattak az érdeklődők, de szóba kerül a Színházkomédia is. Vajon mi (vagy ki) a közös nevező?

Réczei Tamás a fővárosi Rivalda fesztiválon kora délután még a kecskeméti Katona színházat képviselte, de délután ötkor Békéscsabán már a hetvenkedő katonával tehette ugyanezt. A rendezőhöz az első kérdések között érkezett, hogy miért „tüntette el” a cím második tagját, miért csak A hetvenkedő címmel fut az előadás. További kérdések firtatták a burleszk műfaját és a darab szövegének átgyúrását is. A rendező ezúttal a burleszknek, mint szintén klasszikusnak számító filmes műfajnak a darab üzenetére való relevanciájáról mesélt az érdeklődőknek kiemelve azt , hogy a „hetvenkedő” a mai korban nem csak katona lehetne. Sőt egy politikus manapság sok esetben inkább képviseli azokat a tulajdonságokat, amelyeket az ókorban egy hadvezérhez kötöttek volna gondolatilag.

Nemcsák Károly  - A hetvenkedő

Tege Antal a Színházkomédia rendezése után A hetvenkedő szolgájaként, a legmozgalmasabb szerepben bizonyít estéről estére. A közönség és az igazgató is a szerep nehézségéről, a hihetetlen mennyiségű szövegről, és magáról Puruttya figurájáról érdeklődött a színésznél. Majd a szó tovább terelődött a Kanmanust alakító Márton Andrásra is, aki amellett, hogy most az egyik huncut görög polgárt alakítja, pár hete, mint a Színházkomédia fordítója is kivette részét a Jókai színházban zajló munkából.

Márton András  - Kanmanus civilben

Nemcsák Károlytól és társaitól a közönség újfent első kézből hallhatta a „színpadon túli” színészvéleményeket az előadásról, annak szépségeiről (apropó, ki ne felejtsük a Komáromi Anett, Bányai Ágota, Liszi Melinda alkotta női szakaszt) és nehézségeiről egyaránt.

A közönségtalálkozó végeztével, még az Ibsen étteremben következő teázás előtt a résztvevők ezúttal is felléphettek a színpad deszkáira, megtekinthették a művészek „munkahelyét”.

Trükk 01Vendégjáték

A következő Ötórai teára már a La Mancha lovagja szereplőgárdája várja az érdeklődőket mégpedig a Porondszínházba, előreláthatóan május 18-án.

Fekete Péter, Bányai ÁgotaÖtórai tea
 

Fotó: A-Team


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg



Google+