Jelenlegi hely

Rivalda fesztivál sajtótájékoztató


A Békés Megyei Jókai Színház hatalmas örömmel mutatta be a budapesti Thália színházba sereglett vidéki színházi szakembereknek a megye legújabb kulturális fellegvárát, az Ibsen Házban működő Ibsen Stúdiószínházat. A Rivalda fesztiválra ezúttal is a meghatározó vidéki színházak kaptak meghívást. A Jókai színházat a már említett színház nyitódarabjával, Ibsen Nórájával képviseli a Békés megyei teátrum.

 

 

 

Április 26. és május 10. között rendezik meg a Rivalda fesztivált Budapesten. A rendezvénynek újra a pesti broadway-n vagyis a Nagymező utcában található Thália színház ad helyet. A tavalyi évben az Edith és Marlene hatalmas sikert aratott, a közönség és a kritikusok is egyaránt lelkesen beszéltek a darabról, így az idei sajtótájékoztató – őszinte meglepetésünkre – azzal kezdődött, hogy a programot elővezető Zimányi Zsófia, a Thália igazgatónője az egybegyűlt társulatok előtt külön köszöntötte Tarsoly Krisztát. Kriszta, aki a tavalyi évben már Kijev felé a vonaton tudta meg, hogy őt választották a legjobb vidéki színésznőnek, most kapta meg azt a tapsot, amiről akkor csak hallomásból értesülhetett.

A vidéki teátrumok műsora ebben az évben is széles skáláról kerülnek a pesti közönség – és a szakmai zsűri – elé. Csak példaképpen: míg a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház büszkén vállalja, ahogy Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című zenés mesejátékával a legfiatalabbakat is megcélozza, addig a Győri Nemzeti Színház Peter Shaffer Equus című pszicho-drámájával fogja a pesti közönséget meglepni.

A Békés megyei társulat Ibsen Nóráját április 27-én viszi színre a címszerepben Tarsoly Krisztával, Lindené szerepében Dobó Katával, aki most szintén részt vett a mű pesti népszerűsítésében. A visszhangok egyelőre nagyon kedvezőek, jegyeket már alig lehet vásárolni az előadásra, és habár Hérakleitosz azt mondta, hogy kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni, azért nagyon jó lenne idén is díjakkal hazatérni a Merő Béla rendezte előadással.

Köles István Jr.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 Magyar Teátrum színházi hírek

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017. november
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+