Jelenlegi hely

Rólunk írták

Száguld az élet címmel tartottak zenés gála­estet a békéscsabai teátrumban március 25-én. A rendezvényen számos ismert musical-, illetve operettrészlet felcsendült, felvonultatva a színház művészeit és más előadókat. Az ünneplésnek jó oka volt: az Arany Kotta-díj zsűrije 2016 legjobb új, vidéki musicalprodukciójává választotta a Veszteg­zár a Grand Hotelben című előadást.

Fergeteges vígjátékot mutat be március utolsó napján a Békéscsabai Jókai Színház, Merő Béla állítja színpadra a Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk! című, abszurd humorral fűszerezett darabot. Anthony Marriot és Alistair Foot komédiája az 1970-es évek egyik legnagyobb londoni sikere volt, az 1973-ban elkészült filmadaptáció a magyar mozikban is óriási tömegeket vonzott.

Csíky Ibolyát - az erdélyi magyar színjátszás „nagyasszonyát” - a színház előcsarnokában búcsúztatták pályatársai. A társulat tagjai felváltva álltak díszőrséget a ravatal mellett, mialatt azokat a képeket vetítették, amely szerpekben játszott. Hajdu Géza búcsúztatója.

Rezzenéstelen arccal, mély hangjával mesélte el képtelennél képtelenebb történeteit a kárpátaljai Mezőkaszonyból származó színész, rendező Katkó Ferenc. A szellemes történtek hallatán nem volt mit tenni, mondhatni minden jelenlévő dőlt a nevetéstől. Az eddigi legvidámabb Tereferén vagyunk túl, ahol a programsoroztat állandó tagja, Kadelka László főügyelő beszélgetőpartnere Katkó Ferenc, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze volt.

Arany Kotta Díjat nyert el a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása - mégpedig a legjobb új vidéki musicalprodukció kategóriában, a Viva la Musical! internetes magazin szavazásán.

A Viva la Musical! internetes magazin szavazásán a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása nyerte el a „Legjobb új vidéki musicalprodukció” kategóriában a 2016-os Arany Kotta Díjat. Az elismerést a Jókai Színházban egy musical esten adták át.

Ismét egy zenés-táncos mesejátékot láthattunk a Békéscsabai Jókai Színházban. Az Állat(i)mesét ifj. Mlinár Pál rendezte és koreografálta. A színpadot ezúttal nem a színészek, hanem a Balassi Táncegyüttes táncosai uralták – meglehetősen magabiztosan és profin.

A gazdag békéscsabai hagyományokból (néptánc, gyermek- és bábszínház) építkező, szép kiállítású előadás Szabó Attila, ifj. Mlinár Pál és Lovas Gábor Állat(i)meséje. A Jókai Színház és a Balassi Táncegyüttes produkcióját, az eltáncolt mesejátékot március 21-étől láthatja a publikum. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Sorra szedi rá az erdő lakóit a ravaszdi róka a Békéscsabai Jókai Színház és a Balassi Néptáncegyüttes legújabb koprodukciójában. Az Állat(i)mese című zenés-táncos mesejáték nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek, sőt a tánchoz értő szakmabelieknek is tartalmas szórakozást ígér.

Oldalak


Google+