Jelenlegi hely

Szegeden a Színházkomédia


A Békés Megyei Jókai Színház is meghívást kapott a szegedi Finálé Regionális Kamaraszínházi Fesztiválra: Bengt Ahlfors Színházkomédiáját mutattuk be a napfény városában.

Az évadzárás előtti véghajrára időzítette a Szegedi Nemzeti Színház regionális fesztiválját, ezért is kapta a Finálé elnevezést. Az évad vége előtt még utoljára összegyűlt Kecskemét, Szolnok, Szeged és Békéscsaba társulata, hogy egy-egy könnyed produkcióval kedveskedjen a szegedi közönségnek. Erre a mini-seregszemlére a Jókai színház Bengt Ahlfors komédiáját választotta ki, mely már a Békés megyei közönség körében is nagy sikert aratott kissé vitriolos, ám mégis nagyon szórakoztató tartalmával.

Image

Egy fesztiválon, egy másik városban játszani mindig kihívás. Ugyanakkor, kiváló lehetőség arra, hogy felmérjük, hol is tartunk, milyen helyet foglalunk el a színházi ranglistán. Ebben az esetben nem szakmai zsűri előtt kellett bizonyítanunk, hanem a szegedi közönség kegyeiért küzdöttünk. Míg saját közönségünk igényeit, elvárásait igyekszünk minél jobban felmérni, kérdezünk, kutatunk, keresünk; addig egy „idegen”, más színházi atmoszférához szokott közönség elé kiállni: abban mindig van egy kis bizonytalanság. Este 7 órára a szegedi Kisszínház nézőtere megtelt, majd elkezdődött az előadás. Hatalmas kacajok, kuncogások követték egymást, a közönség láthatóan remekül szórakozott. Elmondhatjuk tehát, hogy a Tege Antal rendezésében színre vitt Színházkomédia a Békés megyei és a szegedi nézők szívébe egyaránt belopta magát.

Image

Image

Az előadást Simon József, Putyi még gipszelt lábbal a nézőtérről követte figyelemmel, de a jövő évadban már ő lép Oscarként az Ibsen stúdiószínpadára. Az előadás végén Nagy László, a szegedi színház kommunikációs igazgatója gratulált a társulatnak és megköszönte a színvonalas produkciót.

Image

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+