Jelenlegi hely

Szegeden járt a Hippolyt, a lakáj


Idén is megrendezi a Szegedi Nemzeti Színház az évad végén, május 16. és 22. között a Finálé regionális kamaraszínházi fesztivált. A korábbival szemben a régió fogalmát ezúttal kiterjesztik a határokon túlra is: a szegedi és békéscsabai társulat mellett szabadkaiak és temesváriak is érkeztek, érkeznek a fesztiválra.  Erre a mini-seregszemlére a Jókai Színház a Hippolyt, a lakájt, Zágon István és Eisemann Mihály zenés vígjátékát vitte el, melyet  Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész rendezett.

Kép

A Finálé fesztivált első ízben 2011-ben szervezte meg a Szegedi Nemzeti Színház azért, hogy a teátrum az utolsó bemutatót követően is tudjon újdonságokat kínálni leghűségesebb nézőinek. Az évad vége előtt még utoljára összegyűlt Szabadka, Szeged, Békéscsaba és Temesvár társulata, hogy egy-egy produkcióval kedveskedjen a szegedi közönségnek. A fesztiválra teátrumunk a Hippolyt, a lakájt, Zágon István és Eisemann Mihály zenés vígjátékát választotta ki, mely már a Békés megyei publikum körében is nagy sikert aratott. A felhőtlen szórakoztatás, móka, kacagás egyrészt a poénokra épített történetnek, másrészt a humoros alakításoknak és rengeteg komikumnak köszönhető. A rózsadombi villa hangulata, a felcsendülő ragtime, swing és dixieland, valamint a hölgyek pompás kosztümjei, fejdíszei gyorsan elröppentették a nézőket a húszas-harmincas évek világába.

Kép

Egy fesztiválon, egy másik városban játszani mindig kihívás. A Finálé Fesztiválon nem szakmai zsűri előtt kellett bizonyítanunk, hanem a szegedi közönség kegyeiért versengtünk Nem hiába! A darab, amit nyolcvan éve szívesen néz meg újból és újból öreg és fiatal, aminek szállóigévé vált poénjait nem lehet megunni, és a slágereit mindenki fújja, belopta magát a szegedi nézők szívébe is.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+