Jelenlegi hely

Szeghalomról érkeztek


Kedd reggel kétszáz csillogó szemű kisdiák indult útra Szeghalomról, hogy eltöltsön egy napot a kultúra jegyében Békéscsabán. A Tildy Zoltán Általános Iskola tanulói először a Jókai színházba látogattak el, majd a Munkácsy Mihály Múzeum régészeti kiállítása várta őket.

A kezdeményezés nem újkeletű. A Békés Megyei Önkormányzat minden évben lehetőséget biztosít több száz iskolás számára, hogy kedvezményesen tegyen körutazást a megyei fenntartású kulturális intézményekben.

Image

A program a Lúdas Matyi előadással kezdődött: a furfangos libapásztor fiú és a zsarnok, hatalmaskodó Döbrögi története valóságos lázba hozta a gyerekeket, akik nem is tudtak választani aközött, hogy a lúdak vagy éppen a hajdúk voltak-e viccesebbek, hogy Matyi anyukája vagy Juliska énekelt-e szebben, de abban mindnyájan egyetértettek, hogy Lúdas Matyi jól tette, hogy visszaadta a gonosz földesúrnak, ami járt. Az izgalmas kaland után Békés megye régészeti rejtélyeivel ismerkedhettek meg a nebulók.

Image

A délutáni előadáson a Battonyai SOS Gyermekfalu lakóit látta vendégül színházunk a Fiatal Színházművészeti Alapítvány jóvoltából, pár nap múlva pedig ismét Nagyszalontáról várunk egy hat fős csoportot a Lúdas Matyi előadásra.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+