Jelenlegi hely

2015-2016

Zalán Tibor Midőn halni készült című művéből Merő Béla rendezett előadást, mely csodálatos feladat volt Bartus Gyula Jászai-díjas színművész számára. A darab kamaraváltozatát, mely Janus Pannonius utolsó, elképzelt óráit vetíti a néző elé december 12-én (kedden) 21.15-kor közvetíti az MTV 5. A drámában egyetlen segítője Janusnak egy cselédlány, akit hol az életében előforduló nőknek, hol pedig az édesanyjának lát. A cselédlányt Komlóssy Kata alakítja. 

A HVG-nek, az EMMI adatai alapján készült összeállításából többek között ez is kiderül, több kategóriában is megmutatva a legnépszerűbb produkciókat. A 2008-as válság óta megduplázódott a színházba járók száma: 2016-ban 7,1 millió néző közel 29 ezer előadást látott. A Békéscsabai Jókai Színház a tragédiák ötös listájában az előkelő második helyezezést érte el, a Bánk Bán című előadásunkat 5817 néző látta.

A 2015/2016-os évad talán legfontosabb produkciója volt  Katona József Bánk bánja színházunkban.  Zalán Tibor dramaturg „átvezetése” Szabó K. István rendezésében nagy sikert aratott nézőink körében. A darabról Szűcs Katalin Ágnes írt kritikát a Crikai lapokban.

Idén is megrendezi a Szegedi Nemzeti Színház az évad végén, május 22. és 28. között a Finálé regionális kamaraszínházi fesztivált. A szegedi és békéscsabai társulat mellett szabadkaiak, budapestiek, kecskemétiek, veszprémiek is érkeztek, érkeznek a fesztiválra.  Erre a mini-seregszemlére a Jókai Színház a Mezítláb a parkban című Neil Simon darabot vitte el, melyet Tege Antal színművész rendezett.

Május 25-én mutatkozott be társulatunk a XIX. Melpomena Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon. 

Csomós Lajos a napokban a XIX. „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválon A fösvény című előadásban játssza Jakab szerepét, amelyben egyszerre kétféle figurát formál, a szakácsot és a kocsist, ami az előadás egyik legszínesebb figurájává teszi őt.

Május 25-én mutatkozik be társulatunk a XIX. Melpomena Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Tíz ország harminc produkciója közül - Magyarországról egyedüli meghívottként -  teátrumunk A fösvény című Moliére vígjátékkal száll versenybe. A címszereplő Jászai-díjas Bartus Gyulát kérdeztük a tapasztalatairól, hiszen ez már a harmadik útja a Dnyeper-parti fesztiválra.

Újra május és újra Kherson. Ezúttal a Fösvény társulatával utazik Kovács Edit színművésznő a rangos Melpomena Tavrii színházi fesztiválra.

Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház A fösvény című darabja. A Moliére-produkció Herszon városban a 19. Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be.

Újból megrendezik Szegeden a Finálé Fesztivált. „Minden eddiginél gazdagabb programmal készülünk az egy hétig tartó fesztiválra. A környékbeli hagyományos résztvevők – Békéscsaba, Kecskemét, Szabadka színháza – mellett Budapestről és Veszprémből is érkeznek produkciók” – árulta el Gyüdi Sándor a sajtótájékoztatón. Erre a mini-seregszemlére a Jókai Színház Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát viszi el, melyet Tege Antal színművész rendezett. Az eseményen Ragány Misa, a Jókai Színház sajtóreferense képviselte színházunkat és árult el kulisszatitkokat, a színdarabról.

Oldalak


Google+