Jelenlegi hely

2015-2016

A 2015/2016-os évad talán legfontosabb produkciója volt  Katona József Bánk bánja színházunkban.  Zalán Tibor dramaturg „átvezetése” Szabó K. István rendezésében nagy sikert aratott nézőink körében. A darabról Szűcs Katalin Ágnes írt kritikát a Crikai lapokban.

Idén is megrendezi a Szegedi Nemzeti Színház az évad végén, május 22. és 28. között a Finálé regionális kamaraszínházi fesztivált. A szegedi és békéscsabai társulat mellett szabadkaiak, budapestiek, kecskemétiek, veszprémiek is érkeztek, érkeznek a fesztiválra.  Erre a mini-seregszemlére a Jókai Színház a Mezítláb a parkban című Neil Simon darabot vitte el, melyet Tege Antal színművész rendezett.

Május 25-én mutatkozott be társulatunk a XIX. Melpomena Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon. 

Csomós Lajos a napokban a XIX. „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválon A fösvény című előadásban játssza Jakab szerepét, amelyben egyszerre kétféle figurát formál, a szakácsot és a kocsist, ami az előadás egyik legszínesebb figurájává teszi őt.

Május 25-én mutatkozik be társulatunk a XIX. Melpomena Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Tíz ország harminc produkciója közül - Magyarországról egyedüli meghívottként -  teátrumunk A fösvény című Moliére vígjátékkal száll versenybe. A címszereplő Jászai-díjas Bartus Gyulát kérdeztük a tapasztalatairól, hiszen ez már a harmadik útja a Dnyeper-parti fesztiválra.

Újra május és újra Kherson. Ezúttal a Fösvény társulatával utazik Kovács Edit színművésznő a rangos Melpomena Tavrii színházi fesztiválra.

Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház A fösvény című darabja. A Moliére-produkció Herszon városban a 19. Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be.

Arany Kotta Díjat nyert el a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása - mégpedig a legjobb új vidéki musicalprodukció kategóriában, a Viva la Musical! internetes magazin szavazásán.

A Viva la Musical! internetes magazin szavazásán a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása nyerte el a „Legjobb új vidéki musicalprodukció” kategóriában a 2016-os Arany Kotta Díjat. Az elismerést a Jókai Színházban egy musical esten adták át.

Egy körösladányi ifjú tehetséggel, Kovács Ágnessel ismerkedhetnek meg, aki nemrég teljesítette az első szemesztert Cseke Péter osztályában a kaposvári színművészeti egyetemen. Őt kérdeztem a kezdetekről, az indíttatásról és a jövőbeni tervekről.

Oldalak


Google+