Jelenlegi hely

Sajtó

Elek Tibort nevezték ki a Gyulai Várszínház új vezetőjének – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a csütörtöki gyulai képviselő-testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón.

Arany János Bolond Istók című színpadi játékát Zalán Tibor dramaturg megfogalmazásában és Árkosi Árpád rendezésében láthatja a közönség a Jókai Színházban.  Zalán Tibor tárcáját, a darab születésének folyamatáról, a Bárkaonlineon olvashatják.

Forrás: 7. Tv

Az Egyesült Államokban turnézik a Békéscsabai Jókai Színház több művésze a helyi magyarokból álló Pilvax Players társulattal.

Költészet és bolondozás, filozófia és önirónia tölti meg a színpadot a Békéscsabai Jókai Színház legújabb darabjában, amivel Arany János születésének kétszázadik évfordulója előtt is tisztelegnek. A költő Bolond Istók című színpadi játékát Zalán Tibor dramaturg megfogalmazásában és Árkosi Árpád rendezésében láthatja a közönség.

Tavaly New Yorkban A dzsungel könyve című musicalt mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház az ottani Pilvax Players társulattal a La Mama Theaterben. Annyira jól sikerült, hogy idén április 18-án ismét útnak indulnak Amerikába.

Tamási Áron Ősvigasztalás című drámáját viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház a következő évadban – jelentette be Seregi Zoltán péntek délután a Jókai Szalonban.

Az egyik legismertebb honi dramaturggal, Zalán Tiborral beszélgetett a Kállai-díjas Kadelka László péntek délután a Tereferének otthont adó Művész Kávéházban.

A Jókai Színház nemrégiben színpadra állított komédiájában meggyőződhettünk pont ennek az ellenkezőjéről! Bizony a ködös Albion lakóiban is vér folyik, és az tűzpiros, mintsem kék!

Oldalak


Google+