Jelenlegi hely

Toldi délutánja


A szalontai kaland után maradt a szervezőkben egy csipet hiányérzet. Mit tudunk nyújtani azoknak, akik csak hajszállal maradtak le a Toldi játék döntőjéről, de szintén fantasztikus Toldi facebook profilokat készítettek? – tették fel a kérdést önmaguknak. Salamoni megoldásként a színházba hívták a következő három csapatot, ahol Tege Antallal, a Toldi rendezőjével játszhattak színházi játékokat egy derűs délutánon.

A meghívásnak eleget téve a Táncsics Tehetségközpont, a Vásárhelyi Pál Középiskola (Vízmű) és a Savio Szent Domokos Általános Iskola tanulói lépték át a színház kapuját némileg megilletődötten február 6-án, csütörtökön. A szervezők nem hagyták sokáig tétlenül a nebulókat. A verseny kezdete után pár perccel, máris egymást bíztathatták a petrencésrúd tartó versenyen a résztvevők, majd címereket rajzoltak, hősi énekeket költöttek, bejárták a színházat a zsinórpadlástól a forgószínpad aljáig, játszottak a Toldi előadás kellékeivel, beletekintettek egy produkció táncpróbájába, végül pedig a színpadon belekóstoltak a színészmesterségbe is. néhány a helyszínen konstruált jelenettel.

 

Kép

Kép

A három óra, amit a színházban töltöttek a fiatalok és az őket kísérő tanárok, hamarabb eltelt, mint ahogyan ön kedves olvasó átfutja ezeket a sorokat. Tanulókként érkeztek a nézőtérre és csapatként távoztak a színpadról, Toldi Miklós pedig elégedetten mosolyoghat az égben. Bátrak, erősek és talpraesettek voltak késői követői.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018. július
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+