Jelenlegi hely

Toldi és a szalontai gyerekek


Komoly hagyománya van már annak, hogy időről időre vendégül látjuk előadásainkon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető. Csütörtökön délelőtt a Toldi című zenés mesejátékot nézhették meg.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta végzi karitatív munkáját, alapítványa pedig 2002 óta működik, határon innen és túl. A Szent Antal Gyermekvédelmi Központból a Jókai Színház támogatásával nyolc fiatal érkezett vendégségbe: Hajni, Alexandra, Bianka, Zsolti, Zoli, Tomi, Endre és Zsoltika. A csapatot a darab rendezője, Tege Antal fogadta egy kis uzsonnával és invitálta be az előadásra. A gyerekek már otthonosan mozogtak nálunk, hiszen majd’ mindannyian jártak itt korábban, legutóbb a Szent Péter esernyője című előadásunkon.

Kép

A felsősökből álló csapat már találkozott Arany János elbeszélő költeményével, hiszen Szalonta és környéke Toldi-birtok volt, népballadák, népmondák őrzik a valós történelmi alak emlékét, színpadon azonban még sohasem látták a klasszikus művet a gyerekek. Különösen tetszettek szalontai látogatóinknak a darabban felcsendülő Magna Cum Laude, Balkán Fanatik, Besh o Drom és Kimnowak dalok, a táncos betétek, a vetített képek, a megelevenedő tárgyak, melyek Toldi Miklóst segítik útja során, és persze a gólyalábas cseh vitéz.

A messziről jött vendégeket egy szerény ajándékcsomaggal bocsátottuk útjukra azzal az ígérettel, hogy hamarosan újra találkozunk!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+