A nyíri birtokos, Balázs figuráját Csomós Lajos játssza

Már otthon van Móricz világában

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A móriczi világ színpadra vitele nem idegen Csomós Lajostól, a 2003-as Úri muriban Ködmön András munkást, a 2016-os Légy jó mindhalálig előadásában Gyéres tanár urat játszotta. Két dráma, két kisebb karakter után most a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjáték főszereplője.

Csonka Dóra ebben a zenés, táncos darabban nem énekel

Pólika legyen jóságos, szerethető!

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Móriczcal, az Úri murival először kötelező olvasmányként még a középiskolában találkozott Csonka Dóra. A Színitanház másodéves hallgatójaként Bezerédi Zoltán egyhetes kurzusán az Úri murival és a Kivilágos virradatiggal foglalkoztak, rengeteget beszélgettek a dzsentri világról, az egész móriczi életműről. Most Pólika szerepére készül.

Díjkiosztóval zárult a bábos drámaírók versenye

A VI. Bábos Drámaíró Verseny eredményeit a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában hirdették ki március 24-én délután. A nagyszámú közönség 15 órától tekinthette meg a versenyben résztvevő előadásokat, majd a szakmai zsűri meghozta döntését.

Négy nap, ami az alkotás öröméről és a játék szabadságáról szól

VI. Bábos Drámaíró Verseny Békéscsabán

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház 6. alkalommal rendezi meg bábszínházak számára írt drámák versenyét a Békéscsabai Jókai Színházban március 21-24. között. Az esemény társrendezője a veszprémi Kabóca Bábszínház, az ünnepélyes megnyitót március 21-én 17 órakor tartották a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Klasszikus cigányzene és autentikus népi muzsika az előadásban

Négy Sztojka és egy Schäfer

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Zenés bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház: Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékában cigányzenészek húzzák a talpalávalót a színpadon. Schäfer Szilveszter zenei vezető a legjobb muzsikusokat hozta a produkcióba.

Kortárs magyar írók sorozat Békéscsabán

Vendég: Temesi Ferenc

A Békéscsabai Jókai Színház, a Bárka folyóirat és a Körös Irodalmi Társaság március 25-én, hétfőn 18 órakor könyvbemutatót tart a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Vendég: Temesi Ferenc író, akivel a 49/49 című regényéről Elek Tibor irodalomtörténész beszélget.

A néphagyományból táplálkozik a színpadi tánc

A koreográfus legókban gondolkodik

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Móricz Zsigmond Tiszacsécséről, a szatmári térségből származik, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátéka is ott játszódik. Szatmári a szerző, a helyszín, a zene, természetesen a tánc is. Ifj. Mlinár Pál koreográfussal a Békéscsabai Jókai Színházban készülő bemutató jellemzőiről, az autentikus néptáncok színpadra állításáról beszélgettünk.

Már gyermekkorában is elvarázsolta a letűnt kor, a dzsentrik világa

A sírva vigadó magyarok üzenete

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Katkó Ferenc színművész, rendező nagyon örül annak, hogy Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékát színpadra állíthatja a Békéscsabai Jókai Színházban. Úgy véli, óriási szükségünk van arra, hogy megmutassuk a gyökereinket és a kompromisszumkészség fontosságát. (Niedzielsky Katalin interjúja)

Kitüntetettek köszöntése a Jókai Színházban

A Békéscsabai Jókai Színház társulata köszöntötte a március 15. alkalmából kitüntetett művészeit, alkalmazottait.

A Jókai Színház vendégjátéka Tótkomlóson

Folytatódott a békéscsabai teátrum „A színház házhoz megy” című programsorozata. Március 18-án nagy sikerrel mutatta be Czitor Attila és Földesi Ágnes Villő Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című színdarabját Tótkomlóson, a Természet Házában.

Békéscsabáért kitüntetést kapott Bojczán István

A város és a színház szolgálatáért

Március 15. alkalmából Békéscsabáért kitüntetést vehetett át Szarvas Péter polgármestertől Bojczán István, a Békéscsabai Jókai Színház színpadi műszaki csoportvezetője. Az elismerésről, a színházhoz és a városhoz fűződő kapcsolatáról beszélgettünk.

Ünnepi megemlékezés műsorral és kitüntetésekkel

„A szabadság nem ajándék”

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezett Békéscsaba város vezetése és az ünneplő közönség március 15-én délelőtt. Az ünnepi beszéd, a koszorúzás és a zászlófelvonás után kitüntetéseket adtak át.

Oldalak


Keresés...

Keresés űrlap


KÖVETKEZIK

2019. március 28., csütörtök, 19:00
Nagyszínház
  nyilvános főpróba


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Munkatársainknak