Téli történetek a társulat tagjaitól, szívmelengető vagy éppen szívszorongató karácsonyi mesék, receptek, versek, hogy még szebb legyen az ünnep. Kara Tünde Jászai-díjas színművész karácsonyi süti receptjét fogadják szeretettel.
Imádok sütni! A fogyasztó-közönségem szerint jól is csinálom. Ezért a kedvenc karácsonyi süti receptemet osztanám meg Önökkel. Tavaly csináltam meg először és azóta már sokszor kérték tőlem újra, nem csak ebben az alkalmi formában. Aki szereti a kelt tésztákat, annál a siker garantált! Ezzel kívánok mindenkinek szeretetteljes, békés Karácsonyt és boldog Új Évet!
NUTELLÁS FENYŐ-KALÁCS
Hozzávalók:
250 g liszt
2 tojás
60 g cukor
180 g tej
30 g vaj
1 csomag száraz élesztő
Töltelék:
Nutella /Ízlés szerinti mennyiségben. Én a nagyobbat szoktam venni, így abból marad még egy kicsi a konyhatündérnek is… 😉 /
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel és a cukorral. Vájjunk egy lyukat a tészta közepén, adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd adjuk hozzá lassan a tejet és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze annyira, hogy egy lágy állagú tésztát kapjunk. Kelesztő tálban langyos helyen kelesszük, míg a térfogata a duplájára nő.
Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, hajtogassuk háromszögekre, a háromszögeket nutellával kenjük meg, és egymást fedve hajtogassuk a tepsibe az ábrán látható módon. Ha készen van a fenyőcske összes csavart ága, még vagy 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejére kenjünk langyos tejet, és
süssük körülbelül 25/30 percen át 180°C-on.