fbpx A beteg kisbéka is színházba vágyik | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyA beteg kisbéka is színházba vágyik


Hamarosan a gyulai Pándy Kálmán Kórház gyermekosztályának falait fogják díszíteni azok a festmények, melyek jelenleg a Jókai Színház festőtárában készülnek egy egyéni felajánlás jóvoltából.

 

„A beteg gyermek megtört tekintetében egy jövendő haldoklik.” – mondja Juhász Gyula. A Pándy Kálmán Kórházban azért dolgoznak fáradságot nem kímélve, hivatásuknak szentelve életüket az orvosok, az ápolók, hogy ez a jövendő ismét élettel telivé, egészségesség váljék. Olykor nehéz a küzdelem, néha erős az ellenfél. Laurinyecz Zoltán, a Békés Megyei Jókai Színház festőtárának munkatársa néhány évvel ezelőtt egy hasonló küzdelmet élt ált gyermekével és a kórház dolgozóival együtt. Amikor a betegséggel folytatott harc sikerrel zárult, az édesapa egy rendkívüli felajánlást tett: mesés képekkel díszíti fel a gyermekosztály várótermét. Fekete Péter, a teátrum direktora jó szívvel állt a kérés mellé, s biztosította azt a támogatást, amely nélkül nem valósulhatott volna meg a felajánlás.

Image

A figurákat Morvay Zsófi: Vízparti barátság című könyvének szereplőiről formázták meg, Javorniczky Nóra és B. Farkas Beáta rajzai alapján. A képeken már az utolsó simításokat végzi a művész, s hamarosan a Pándy Kálmán Kórház gyermekosztálya várótermének falait díszítik majd.

Image


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap