Jelenlegi hely

A Jókai Színház Mennyei Társulata - GÁLFY LÁSZLÓ


A Jókai Színház Mennyei Társulatába azon színművészek és színházi szakemberek kerülhetnek be, akik munkásságukkal, hosszú éveket felölelő szakmai múltjukkal meghatározóan kötődtek a Jókai Színházhoz, annak arculatát, művészi munkáját formálták, alakították, akik személyiségükkel és szaktudásukkal példaként szolgálhatnak újabb színházi generációk felneveléséhez, illetve a helyi tiszteleten túl országos szakmai elismerést is kiváltottak.

Gálfy László

színművész, igazgató, Jászai-díjas

Kép

1966-tól haláláig, 2003-ig volt a színház tagja. 1990 és 92 között igazgató. A Városházi Esték egyik megálmodója. Szakmai tudása, művészi hitelessége, embersége és bölcsessége színészgenerációk példaképévé tette. Számtalan prózai, énekes, komikus és drámai szerepet játszott Liliomfitól Lear királyig.

Gálfy László 1928-ban született Tiszasason és ott is nyugszik szülőfalujában. Az Országos Színészegyesület Színészképző iskoláját végezte, majd magánszínházaknál kezdte pályafutását. A kaposvári Csíky Gergely Színház alapító tagja volt, majd a szolnoki színházban játszott, és utána került Békéscsabára.

Kép

 

Gálfy László fényképét Filipinyi Ágnes helyezte el színházunk előcsarnokában, aki 1979-től 2011-ig volt színházunk kellékese.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+