fbpx A kiskakas gyémánt félkrajcárja | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Kép

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Ki ne emlékezne a kiskakas refrénszerűen ismétlődő követelésére: „Kukurikú, török császár, add vissza a gyémánt félkrajcárom!” A kiskakas gyémánt félkrajcárja varázslatos elemekkel átszőtt történet, amelyen nemzedékek nőttek fel. A követelés jogos, az igazságtalanság elnyeri méltó büntetését. A kiskakas csodás képességekkel és kiapadhatatlan furfanggal jár túl a török császár eszén. A népmese fő motívumait felhasználva Greifenstein János egy izgalmas, rengeteg humorral és tánccal átszőtt történetet írt meg, amelyhez szellemes-kellemes dalokat is szerzett, így született meg egy fantasztikus mesejáték, három kiváló színművész főszereplésével. Vidám és szórakoztató előadás, amely a gyermekek mellett a felnőtt nézők szívébe is garantáltan belopja magát. A mesejátékot az óvodás korosztálynak is jó szívvel ajánljuk!

 

Az  ismert népmeséből, A kiskakas gyémánt félkrajcárjából Greifenstein János írt egy humoros, zenés történetet, amelynek szellemes dalait is maga szerezte. A táncos-zenés mesejátékot Komáromi Anett, Czitor Attila és Vadász Gábor főszereplésével, Greifenstein János rendezésében állította színpadra teátrumunk. A tegnapi napon volt az utolsó előadás, a Dobozi Mesekert Óvoda Süni csoportos óvodásai rajzokkal köszöntek el a Kiskakastól és a szereplőktól.

 

Nem lehet elég korán elkezdeni… A színházat sem. Greifenstein János darabja garantált kikapcsolódás nullától 99 éves korig zenével, tánccal és rengeteg humorral. – A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékot mutattuk be szerda délelőtt Komáromi Anett, Czitor Attila és Vadász Gábor főszereplésével. 

Hír6.hu | Persze nem a nézők kukorékolnak, sokkal inkább a kiskakas, amelyik visszaszerzi gyémánt félkrajcárját a török császártól. Az ismert népmese átiratát szerdán láthatta a nagyközönség először a Békéscsabai Jókai Színházban. Greifenstein János humorral megtűzdelt, szellemes történetet tárt a nézők elé, ami nem csak a kicsikhez, de a gyermeklelkűekhez is szól. ⇒ Tovább

Video: Pozojevich Miklós és Incze László

Beol.hu | Fekete Péter, a teátrum igazgatója elmondta, az ismert népmeséből, A kiskakas gyémánt félkrajcárjából Greifenstein János írt egy humoros, zenés történetet, amelynek szellemes dalait is maga szerezte.

 

A Békéscsabai Jókai Színház márciusi bemutatója, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című táncos mesejáték figurái jelmez-kiegészítőinek terveit készítették el a Képzőművészeti Egyetem másodéves látványtervező szakos hallgatói a teátrum pályázatára. Két diák munkáját az előadásban is felhasználják, valamint a négy legjobb tervező alkotásaiból kiállítást szerveznek Békéscsabán.