Jelenlegi hely

A mélység titka


Sok jó zenész, kis helyenA zenekari árok rejtelmeibe kaphattak bepillantást a beavató bérletek tulajdonosai a Csínom Palkó című produkció zenekari próbáján. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar karmestere, Somogyi-Tóth Dániel ismertette meg az érdeklődő diáksereget a zenekar összetételével, és a dirigens munkájával.

 

 

Ahonnan a zenekar láthatatlanA diákokat teljesen ismeretlen világba vezette be a Békés Megyei Jókai Színház falai között megtartott zenei túra. Egy felmerült kérdésre válaszolva ugyanis az derült ki, hogy a színházlátogató fiatalok túlnyomó többsége előtt teljesen újnak bizonyultak a zenekarról, mint alkotó egységről, megmutatott kis műhelytitkok. Somogyi-Tóth Dániel ezért a próba előtt, a zenekar kiállításán kívül, a hangszereikről és a hangszer-szekciókról, azok szerepéről is mesélt a fiataloknak.

 

Alant a hangnak árjaTágas hangzás - szűk térbenA próba során a résztvevők láthatták-hallhatták, a zenekar részeinek és egészének bevonásával hogyan csiszolja, frissíti az esti fellépés előtt a karnagy a Csínom Palkó zenei anyagát.

 

A beavató bérletes résztvevők visszajelzéseiből kitűnt, a színház akusztikájával nagyon elégedettek. Mostantól, természetesen, egészen más fényben fogják látni az élőzenés produkciókat, hála a lehetőségnek, hogy a zenei munkálatokat kötetlenül, közelről kísérhették figyelemmel.

Egy kis dobos

Dongó a deszkán

A próba hajrájában Szokolay Dongó Balázs is csatlakozott a szimfonikusokhoz, így népi fúvós hangszerekkel kiegészült, kiteljesedett zenei képben gyönyörködhettek a résztvevők. A beavató bérlet 2008-2009-es évadát záró talákozás a zenekar vezetőjének feltett kérdésekkel ért véget.

 


Magaslesben Ütős szekció teljes takarásban Somogyi-Tóth Dániel 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+