fbpx A negyvenkettedik széken ülő nő | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

A negyvenkettedik széken ülő nő

A negyvenkettedik széken ülő nő

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

A negyvenkettedik széken ülő nő mai történet. Azokról szól, akiket mindenáron fel akar címkézni a társadalom, s azokról, akik mindenáron meg akarják szerezni ezeket a címkéket. Legyél szép, jó, kedves, okos, erős, vidám, hibátlan, sikeres! Hogyan tud ezeknek az elvárásoknak megfelelni napjainkban egy nagyvárosi huszonéves lány? Milyen energiák, vágyak, érzések, hiedelmek mozgatják, honnan indul és hová jut? És mi, többiek, mit veszünk észre mindebből? A  monodráma számtalan kérdést vet fel, felkavaró és provokatív.

Forrás: 7. Tv

A novemberi ősbemutató után ismét látható A negyvenkettedik széken ülő nő című előadás. A monodráma a társadalmi címkékről, és azokról szól, akik mindezt meg akarják szerezni maguknak. Tallér Edina írását Gerner Csaba rendezésében Tarsoly Krisztina viszi színre. 

November 11-én volt az ősbemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, Tallér Edina A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámájának, Tarsoly Krisztinával a címszerepben. Az előadást újra műsorra tűzzük február 14-én és 15-én 19 órakor a Stúdiószínházban. A negyvenkettedik széken ülő nő  azokról szól, akiket mindenáron fel akar címkézni a társadalom, s azokról, akik mindenáron meg akarják szerezni ezeket a címkéket. Tallér Edina írása egy testkép zavarral küzdő mai lányról szól, aki a boldogságot keresi, mint mindenki ebben az elmagányosodott, hibátlanságra törekvő világban. Nézd meg, lásd meg, ülj mellé! Az előadások után feldolgozó beszélgetésre várjuk az érdeklődőket Veress Erzsébet pszichológus vezetésével.

November végén, négynapos program keretében második alkalommal rendezi meg az RS9 Színház és a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivált.

Pénteken este mutatta be színházunk Tallér Edina A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámáját Tarsoly Krisztinával a főszerepben. A darabot az írónő férje, Gerner Csaba rendezte.

BEHIR | Magány és vágy komikusan groteszk képe. Ezt jeleníti meg legújabb darabjával a Békéscsabai Jókai Színház. A negyvenkettedik széken ülő nő című előadás a társadalmi címkékről, és azokról szól, akik meg akarják szerezni maguknak azokat. Tallér Edina monodrámáját Gerner Csaba rendezésében Tarsoly Krisztina viszi színre. ►Tovább

BEOL | Pénteken mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Tallér Edina által írt A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámát, melyet az írónő férje, Gerner Csaba állít színpadra. A mű egyetlen szereplője Tarsoly Krisztina, aki épp' a szöveg gyakorlása közben szakított időt a beszélgetésre. ► Tovább

Oldalak