fbpx A Sóska, sültkrumplit a Vízi Színházban is szerették | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyA Sóska, sültkrumplit a Vízi Színházban is szerették


Egressy Zoltán műve kitűnő színdarab. Örökérvényű, aktuális, remek jellemábrázolás, izgalmas, Közép-európai áthallások jellemzik. Nem kell hozzá más, csak három jó színész, egy öltöző, meg néhány néző, és nagyon jól működik. Így történt szombaton este a Szarvasi Vízi Színházban is.

A Sóska, sültkrumpli című háromszereplős darab egyetlen helyszínen, egy futballpálya öltözőjében és egy meccs előtt, szünetében és után, tehát néhány órás időkeretben játszódik. A szereplőket, a bírót és két partjelzőjét kezdetben a közös feladat zárja össze a kopott öltözőben, később az események alakulása nem engedi távozni őket.

Kép

 

Kép

Koleszár Bazil Péter Sóska, sültkrumpli-rendezésének közege a valóság. Három eltérő karakterű figura egymás fölé kerülésének küzdelme a darab. A mű, sok minden más mellett szól a mindenen átgázoló törtetőről, az örök vesztesről, és az intrikus rohadékról. Na, meg a mindent behálózó-összekötő nőről és fociról. A nő, aki átrobogott a játékvezetői hármas életén, hogy mostanra egy FIFA ellenőr mellett kössön ki, volt, akit tönkretett, volt, akit, felbosszantott és persze olyan is volt, aki észre sem vette, hogy összeakadt vele. A három archetípus minden történésre másképp reagál a darab szerint.

 

Kép

A színdarab ismerős alakok ismerős élethelyzeteit sorakoztatja fel könnyedén, élvezetesen, nem annyira drámai kihegyezettségre törekedve, inkább szarkasztikus és megbocsátó, néhol groteszkbe hajló humorral. A darabban tragikum és komikum keveredik, akárcsak az élet deszkáin; sírhatnékunk támad, de nevetéssel palástoljuk. A szerepekben Bartus Gyula Jászai-díjas, Csomós Lajos és Gulyás Attila színművészeket láthattuk, remek alakításuknak köszönhetően a taps is igen hosszúra nyúlt.

Egressy Zoltán darabja - Koleszár Bazil Péter rendezésében -  olyan élmény, amit nem illik kihagyni, de nem is kell, mert a Sóska, sültkrumpli a Jókai Színház 2012/13-as évadjában is repertoáron marad. Nézzék meg, nem fogják megbánni!

 

 

Fotók: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap