fbpx A széknek törnie kell, a bokámnak nem kellett volna, | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyA széknek törnie kell, a bokámnak nem kellett volna,


mondotta Simon József „Putyi” miközben a nézőközönség egyszerre firtatta balesete és a preparált szék kérdéskörét. Az Ötórai tea rendezvényen a Színházkomédia szereplőivel találkozott a publikum.

Nehéz dolog egy színésznek arról beszélnie, milyen színészt alakítani. Fekete Péter kérdéseire is ki így ki úgy tudott válaszolni, néha belelapozva: jaj mi is volt a kérdés!?. Azonban, ha belegondolunk, hogy miként tud egy valódi színész házaspár (Fehér Tímea és Bartus Gyula) a darabbeli civil színész házaspárként (Harry és Lotta) veszekedni, majd darabbeli szerepben lévő színészházaspárként (a Lány és házastársa) csókolózni a színpadon, akkor talán érthető, nehéz erről könnyen nyilatkozni.

Fekete Péter Kovács Edittel beszélget

Értik - nem? Nem az önök készülékében van a hiba. Csiklandós szituációkban nem szűkölködött a műhelytitkok feszegetése ezúttal sem. Bartus Gyula például elmondta, hogy ha feleségét valaki más csókolná a színpadon, akkor legfeljebb a próbákon nem ülne a szituáció közelébe, de az előadáson már kötelezően függetlenítené magát civil érzelmeitől. Tarsoly Kriszta elmesélte, hogy színészként a rendező szerepében mennyire meglepte, hogy ezúttal „másik oldal” gondolatait-érzelmeit kell vonatkoztatnia saját szakmájára. Megismerkedhettek a nézők Komáromi Anett „nem rajongói” oldalával valamint Katkó Ferenc „Henger” kijevi indulásával is a színész pályán. Elnézést azoktól, akiket most nem említünk külön, de a show-t ellopta Putyi bácsi, aki a kórházi ágyról élő internetes kapcsolaton át szórakoztatta a nagyérdeműt, negyven év színházi tapasztalatáról mesélve nyájasan, mintha csak a Riviérán lógatná a lábát és nem súlyokkal nyújtanák szilánkosra tört bokáját.

Putyi bácsi félelem nélkül belenézett az internet szemébe

A Színházkomédia közönségtalálkozója olyan volt, mint amilyen maga a színdarab. Egy darabka élet, csak túl szürreális ahhoz, hogy elhihessük: velünk együtt játszódik mindez.

Köles István Jr.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap