fbpx A színház a nehéziparhoz tartozik, | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyA színház a nehéziparhoz tartozik,


mondja Oscar szerepében Simon József a színpadon, de ennyi nehézségre senki sem számíthatott. A Színházkomédia premierje emlékezetes marad minden résztvevő – színészek és közönség – számára egyaránt.

Történt ugyanis, hogy Simon József, alias Putyi bácsi a Jókai színház ügyelője – aki a darabban is ügyelőt alakít – az első felvonás közepén, a színpad szélén megcsúszott és csúnyán megütötte a lábát. Ahogyan az angol borászok mondják: Show must go on vagyis a mustnak folynia kell! Putyi bácsi arcán némi fájdalommal, ülve, lakonikus nyugalommal folytatta az előadást, amit a közönség természetesen tüntető szeretettel jutalmazott. A következő előadásokon valószínűleg egy alternatív mozgatást kell kitalálni az ügyelő számára, aki ezzel együtt is a darab főszereplője lett. Ritkán látható összefogás alakult ki és tette lehetővé az előadás relatíve zavartalan lebonyolítását. A műszaki munkatársak székestől hozták vitték a szereplőt a színpad különböző pontjaira a kulisszák előtt és mögött és olyat végképp ritkán láthat a közönség, amikor egy darab szereplője középen ülve fogadja a tapsot. Mint király a trónuson, úgy ült ott az ügyelő középen a fényben. Kicsit magányosan, de nagyon szeretetten.

A Színházkomédia szereplői, középen Simon József

A Színházkomédia háttérmunkásai, középen Simon József

Fekete Péter igazgató a premieren történt eseményeken túl is Simon Józsefről beszélt pohárköszöntőjében, arról, ahogyan egy egész társulat képes megfogni egy ember kezét, és ahogyan az igazgató fogalmazott: visszahozta őt az életbe. Az előadást rendező Tege Antal, valószínűleg pályafutása egyik legnehezebb estéje után mondott köszönetet mindenkinek, aki a produkció létrehozásában közreműködött. A közönség pedig jöhet a Színházkomédiára, hiszen a rendhagyó előadás március 25-ig látható a Jókai színház színpadán.
 
Fekete Péter, Tege Antal

Fotó és szöveg: Köles István Jr.
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap