fbpx A tündérlaki lányok | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

A tündérlaki lányok


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

 

Sík Ferenc Kamaraszínház

 

Boriska, apjuk halála után három lánytestvére, a tündérlaki lányok és édesanyjuk eltartója lesz. A lány egy gazdag báró kitartottjaként mindent megtesz családjának boldogulásáért, akik ezt gondolkodás nélkül elvárják és elfogadják tőle. Egy napon azonban Boriska szerelmes lesz. Döntenie kell, mi a fontosabb számára, a saját vagy szeretteinek boldogsága. Eközben a legkisebb lány, Sári furcsa megoldást eszel ki. Ám mi történik, ha a testvérek az évek múlásával egyre telhetetlenebbek és pimaszabbak lesznek? Mi történik, ha a báróval folytatott viszonyból egyszer csak elillan a tűz? Mi történik, ha az önfeláldozó Boriska életében megjelenik az igaz szerelem, az újrakezdés lehetősége? Dönthet-e úgy, hogy neki is jár a boldogság? Mennyire erős a kísértés a jóra, ha a jóság jutalma a hálátlanság, a lemondás és a megvetés? És mi történik, ha a báró hirtelen a legkisebb lányra vet szemet? A Tündérlaki lányok sikere szinte páratlan a magyar színháztörténetben. Az 1914-es vígszínházi bemutatót két év múlva bécsi, rá egy évre pedig berlini előadások követték.  Heltai Jenő majd százéves, keserédes darabja kacagtatva szembesít máig érvényes erkölcsi dilemmákkal. Szelíd iróniával megrajzolt karakterei önzésük, gyarlóságaik ellenére is szerethetők: éppen esendőségük teszi őket oly ismerősen emberivé…

A színház weboldalának Vendégkönyvében a nézők gratulálnak, kifejezik elismerésüket az előadásokkal kapcsolatban, egy ilyen bejegyzést idézünk most.

Heltai Jenő A tündérlaki lányok című darabjához Kiss Kata álmodta meg a jelmezeket, amelyek azon túl, hogy korhűek, mégis egyediek és különlegesek. A ruhák elkészítéséről, valamint magáról a tervezés folyamatáról kérdeztük a jelmezek alkotóját.

A tündérlaki lányok sorsa drámai, a történet mégis happy enddel végződik. Heltai Jenő színjátéka családi bonyodalmak egész sorát zúdítja ránk, feszültségben, izgalomban köt a színpadhoz két órán át. De minek a sok érzelmi vihar, szenvedélyes szócsata, ha minden marad a régiben?! (Niedzielsky Katalin kritikája)

Heltai Jenő színdarabja, A tündérlaki lányok Békéscsabán is nagy siker, nem csak a rendező elégedett az előadással, a közönség is kedveli. Az elgondolkodtató, de mégis szórakoztató darabot Tege Antal szerint Heltai zseniálisan megírta.

Rózsaszállal fogadta az első premierre érkező hölgyeket Seregi Zoltán igazgató szeptember 19-én este. Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékának bemutatójával elkezdődött a 2019-2020-as évad a Békéscsabai Jókai Színházban.

Heltai Jenőnek három darabja szerepelt eddig a Békéscsabai Jókai Színház műsorán. A tündérlaki lányok című színjáték – 2001-es bemutatója után – szeptember 19-én másodszor kerül színpadra.

Heltai Jenő nagysikerű színdarabját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház, amelyet korábban már számos hazai és határon túli színház is műsorára tűzött.

Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékát a következő évad első bemutatójaként, szeptember 13-án a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthatja a közönség. Tege Antal rendező azt ígéri, hogy kicsit leporolják, a mához közelebb hozzák a darabot.