fbpx A tündérlaki lányok | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

A tündérlaki lányok

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

 

Sík Ferenc Kamaraszínház

 

Boriska, apjuk halála után három lánytestvére, a tündérlaki lányok és édesanyjuk eltartója lesz. A lány egy gazdag báró kitartottjaként mindent megtesz családjának boldogulásáért, akik ezt gondolkodás nélkül elvárják és elfogadják tőle. Egy napon azonban Boriska szerelmes lesz. Döntenie kell, mi a fontosabb számára, a saját vagy szeretteinek boldogsága. Eközben a legkisebb lány, Sári furcsa megoldást eszel ki. Ám mi történik, ha a testvérek az évek múlásával egyre telhetetlenebbek és pimaszabbak lesznek? Mi történik, ha a báróval folytatott viszonyból egyszer csak elillan a tűz? Mi történik, ha az önfeláldozó Boriska életében megjelenik az igaz szerelem, az újrakezdés lehetősége? Dönthet-e úgy, hogy neki is jár a boldogság? Mennyire erős a kísértés a jóra, ha a jóság jutalma a hálátlanság, a lemondás és a megvetés? És mi történik, ha a báró hirtelen a legkisebb lányra vet szemet? A Tündérlaki lányok sikere szinte páratlan a magyar színháztörténetben. Az 1914-es vígszínházi bemutatót két év múlva bécsi, rá egy évre pedig berlini előadások követték.  Heltai Jenő majd százéves, keserédes darabja kacagtatva szembesít máig érvényes erkölcsi dilemmákkal. Szelíd iróniával megrajzolt karakterei önzésük, gyarlóságaik ellenére is szerethetők: éppen esendőségük teszi őket oly ismerősen emberivé…

Heltai Jenőnek három darabja szerepelt eddig a Békéscsabai Jókai Színház műsorán. A tündérlaki lányok című színjáték – 2001-es bemutatója után – szeptember 19-én másodszor kerül színpadra.

Heltai Jenő nagysikerű színdarabját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház, amelyet korábban már számos hazai és határon túli színház is műsorára tűzött.

Heltai Jenő A tündérlaki lányok című színjátékát a következő évad első bemutatójaként, szeptember 13-án a Sík Ferenc Kamaraszínházban láthatja a közönség. Tege Antal rendező azt ígéri, hogy kicsit leporolják, a mához közelebb hozzák a darabot.